пʼятниця, 10 лютого 2012 22:31

Студія "95 квартал" робить дурнуваті комедії - продюсер

Студія "95 квартал" робить дурнуваті комедії - продюсер

Щоб запустити українське кіновиробництво, треба відмовитися від державної підтримки. Про це зазначив продюсер Віктор Приходько.

"Заходиш у Будинок кіно – всі пиячать у барі в борг. Раніше розповідали: "Якби нам плівку Kodak, ото ми зняли б кіно". Зараз мріють про кошти, як у Спілберґа. У Британії 2 мільйони доларів – бюджет хорошого фільму. Це менше, ніж коштує пафосне московське кіно. В Україні такі суми теж гуляють. Режисери, які приходять просити грошей у держави, намагаються зробити кіно не для глядача, а щоб сподобатися чиновнику. Прочитайте всі заявки – ви на жоден із цих фільмів не підете. Мінкульт дає шанс невдахам зняти нікому не потрібні стрічки. В Росії кіно – це ідеологія, вони прикормлюють режисерів свідомо. Не треба на рік знімати 50 картин. Краще мало, але добре. Не потрібно фільмувати те, що приречене", - відзначив Приходько.

Продюсер вважає, що не отримуючи гроші, вітчизняні режисери швидше навчаться знімати кіно.

"Колись відпочивав у Австралії. Там на балкон прилітають великі білі папуги, які легко беруть їжу з рук. Тому скрізь висять таблички: "Не годуйте папуг, вони перестануть добувати їжу в природі й загинуть". Так само діють подачки Мінкульту на режисерів. Киянин Олександр Цекало зняв у Москві симпатичну комедію "Про що говорять чоловіки". Друга частина вже зібрала 17 мільйонів доларів. Хоча й дивно, бо картина розрахована на глядача з рівнем інтелекту вище середнього. Студія "95 квартал" робить дурнуваті комедії "Любов у великому місті", "Службовий роман" – теж мільйони збирають. Ні Цекало, ні "Квартал" не брали ні копійки в держави. Це правильний шлях. Вони зароблять, навчаться знімати і, може, створять колись шедевр", - додав продюсер.

 

Прочитати детальніше про те, чого не вистачає українському кіновиробництву, можна у журналі  "Країна" № 5 (108) за 9 лютого 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Студія "95 квартал" робить дурнуваті комедії - продюсер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі