субота, 13 серпня 2016 11:45

Стрічка "Неоновий демон" має 10 переваг
8

З 4 серпня український глядач може подивитись нову роботу Ніколаса Віндінг Рефна "Неоновий демон". Стрічка розповідає історію провінційної моделі Джессі, яка потрапляє у великий світ моди, де дівчата, одержимі красою, зовсім не раді молодій красуні. Головну роль виконала Ель Фаннінг. На IMDb фільм має рейтинг 7/10, а на сайті Rotten Tomatoes відгуки кінокритиків досягли 51%.

Це ще одна новаторська експериментальна робота від режисера "Дилеру" та "Тільки Бог пробачить". Це кіно, яке дає глядачеві нову форму та новий ракурс на проблему, а не пережовує вже використані сюжети та прийоми. На цей раз, стрічка розповідає про життя моделей. Робить це максимально візуально, кожен кадр приносить неймовірну естетичну насолоду. Здається, ніби вся стрічка – це дуже круте шоу, що супроводжується певним сюжетом для придання якоїсь цілісності історії.

За жанром "Неоновий демон" – це жахи. Але я б скоріше визначала його, як "кровожерливу фейерію краси". Деякі кадри у прямому сенсі досить кровожерливі й, на перший погляд, відверто брудні. Але у таких візуальних метафоричних фільмах не варто думати на рівні першої асоціації. Бо це стрічка, яка не подає сенс на тарілочці, а дарує вам букет образів й атмосфери. Тут дуже грамотно експлуатується тема "каннібалізма", точніше цей елемент вплетений в історію максимально гармонійно.

Одним з критерієв хорошого кіно, для мене, є той фактор, що фільм можна згадати через якийсь час. Адже це означає, що він тебе чимось зачепив, залишив якісь думки, спогади, враження. "Неоновий демон" не має подобатись чи не подобатись, такі фільми не для цього існують. Вони дають поштовх для розвитку кіно. Й зараз на поличці з прекрасною "Любов'ю" Гаспара Ное стоїть не менш прекрасний "Неоновий демон".

10 переваг "Неонового демона"

1.Візуальність. Кожен кадр приносить насолоду.
2.Занурення глядача у нову для нього сферу – модельний бізнес.
3.Нетривіальність.
4.Метафоричність: кожен кадр – це, перш за все, образ.
5. Цілісність історії: не дивлячись на чудову операторську роботу, кіно не позбавлене прекрасного сюжету.
6. Жіночі образи. Прекрасна акторська гра, яка одночасно дивує, захоплює і лякає.
7. Динаміка. Як правило, всі візуальні фільми страждають низьким темпоритмом, але цю стрічку проковтуєш на одному подиху.
8. Непередбачуваність. Тут не вдається здогадатись, що буде за 10 хвилин.
9. Шоу. Це не просто ще один гарний фільм, це справжнє шоу, яке не може забутись.
10. Цікава форма. Стрічка поєднує красу й жорстокість, естетичну довершенність й земну мерзенність.

Це вже другий фільм Ніколаса Віндінг Рефна, що знятий в Лос-Анджелесі. Перша назва стрічки мала бути – "Я гуляю з мерцем", де сценарій б написала Поллі Стенем, а головну роль виконати – Кері Малліган.

Зараз ви читаєте новину «Стрічка "Неоновий демон" має 10 переваг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі