субота, 10 вересня 2011 16:55

Степан Процюк написав книгу про страх смерті і любовні залежності

Степан Процюк написав книгу про страх смерті і любовні залежності

У луцькому видавництві "Твердиня" побачила світ нова книжка есеїстики Степана Процюка "Тіні з'являються на світанку".

У цій книжці письменник звертається до екзотичних для української літератури тем - страху смерті, неврозів безсенсовості життя, любовних залежностей, садо-мазохістичного світосприйняття, людиноненависництва та інших.

"Ця книжка писалася перервами, більше ніж три роки, одразу після "Аналізу крові". Вислухавши чимало драматичних історій людського життя, я часто думав над природою руйнівних тенденцій людської психіки. Також я би ніколи не взявся за таку книжку, якби не відстежував деякі власні негативи світосприйняття. Бо, як відомо, "лікарю, зцілися сам", - розповідає Процюк.

За словами автора, у книжці є чимало есеїв, які мають автобіографічне наповнення.

"Чимало місця у книзі займає експериментальне есе "Двадцять чотири ритуальні часточки", де я, так би мовити, уподібнюючись до хірурга, намагаюся анатомізувати природу залежностей від кохання, його творчі і руйнівні лики. Багато наших неврозів фахівці пояснюють прихованим і витісненим у підсвідоме страхом смерті. Цій темі присвячено окреме есе", - зазначив автор.

Він розуміє, що така книжка не може бути прочитаною і сприйнятою однозначно.

"Це – перевірка, як мене, так і мого читача, на душевну зрілість і сміливість зазирати всередину безлічі наших "я", що можуть бути як світлоносними, так і деструктивними", - підсумував Процюк.

Зараз ви читаєте новину «Степан Процюк написав книгу про страх смерті і любовні залежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі