Ексклюзиви
середа, 02 березня 2022 22:13

Стадо рабів не переможе Міста Свободи - плакати художників, які піднімають бойовий дух
30

В Україні з 24 лютого триває повномасштабна війна. Країна-окупант Росія напала на нашу державу і бомбить мирні міста - Харків, Київ, Херсон, Маріуполь та інші населені пункти. Збройні Сили України та загони Тероборони боронять Україну від ворога. Митці створюють плакати, щоби підняти бойовий дух захисників та мирного населення.

Gazeta.ua зібрала кращі плакати, створені в час російської агресії на Україну.

Плакати, які прославляють ЗСУ, героїзм народу України та засуджують злочинні, терористичні дії ворога створюють майданівці, плакатисти, учасники Мистецького Барбакану часів Революції Гідності. В інтернеті поширюють роботи харківського плакатиста Нікіти Тітова, ілюстратора Andriy Yermolenko, художника, автора коміксу "Тато" Олександра Ком'яхова, Mykola Honcharov.

Автор - Андрій Єрмоленко
Фото: Facebook
Автор - Андрій Єрмоленко
Автор - Нікіта Тітов
Батьківщина-мати - символ Києва й перемоги
Автор - Нікіта Тітов

Київський художник Антон Логов створив картину "Зупиніть війну" для стенду від Artists Support Ukraine для Sculpture by the Sea, організований Port.agency, який відкривається наступного тижня в Австралії і Данії.

Автор: Facebook
  Автор - Антон Логов
Автор - Антон Логов
Автор: Facebook
  Автор - Антон Логов
Автор - Антон Логов

Львівський художник Олег Денисовець створив виставку робіт "З бомбосховища".

"Для своїх чисельних сусідів, яким доводиться часто ховатись в сховищі, для підняття духу, організував виставку своїх робіт, яка так і називається "З бомбосховища". Серед робіт, такі як: "Рускій корабль", "Весна, полювання на каЦапа", "Бандера -смузі", та інші", - написав митець.

Художниця, авторка кота Інжира Олена Павлова зобразила свого героя з серцем на підтримку міста Харків, яке постраждало від бомбардування країни-агресора Росії.

"Стадо рабів і зграйка уродів не переможе Місто Свободи!", - підписала вона.

Автор: Facebook
  Авторка - Олена Павлова
Авторка - Олена Павлова
  Авторка - Олена Павлова
Авторка - Олена Павлова

Також мисткиня обіграла в малюнку слово-пароль "паляниця", яке важко вимовляти росіянам.

За час війни митці створили вірші, картини та фото, які піднімають бойовий дух українців. У багатьох творах використовують фразу" русский военный корабль, иди нахуй", яка потрапила в записи з острова Зміїний під час атаки росіян.

Зараз ви читаєте новину «Стадо рабів не переможе Міста Свободи - плакати художників, які піднімають бойовий дух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі