Ексклюзиви
неділя, 14 квітня 2013 06:45

Сьогодні свято у працівників Державної автомобільної інспекції

Сьогодні свято у працівників Державної автомобільної інспекції
Фото: dmkd.dp.ua

14 квітня 1997 року Кабінет Міністрів прийняв текст "Положення про Державну автомобільну інспекцію", повідомляє УНН.

Відповідно до Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ, основними завданнями Державтоінспекції є: реалізація в межах своєї компетенції державної політики щодо забезпечення безпеки дорожнього руху; організація контролю за дотриманням законів, інших нормативних актів з питань безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища від шкідливого впливу автомототранспортних засобів; удосконалення регулювання дорожнього руху з метою забезпечення його безпеки та підвищення ефективності використання транспортних засобів; виявлення та припинення фактів порушення безпеки дорожнього руху, а також виявлення причин і умов, які сприяють їх вчиненню.

"Янукович-молодший ніс мене травмованого на руках" - Катеринчук

Державтоінспекція у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами та розпорядженнями Президента України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, Положенням про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ, нормативними актами МВС.

Нагадаємо, що службу було започатковано в далекому 1936 роцi у складі Головного управлiння робiтничо-селянської мiлiцiї НКВС СРСР. Головним документом інспекції була постанова "Про затвердження Положення про Державну автомобiльну iнспекцiю Головного управлiння робiтничо-селянської мiлiцiї НКВС СРСР".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні свято у працівників Державної автомобільної інспекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути