Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2007 09:35

Сьогодні назвуть Сім чудес України

Сьогодні назвуть Сім чудес України
21 серпня оргкомітет Всеукраїнської акції Сім чудес України визначить сім історико-культурних пам"яток, які заслуговують звання дива України.

Урочиста церемонія нагородження переможців, на яку будуть запрошені всі фіналісти другого етапу акції - керівники 21 об"єкта-номінанта, - почнеться 21 серпня в 18:00 на території заповідника Софія Київська.

Чудеса України будуть визначені за результатами інтернет-голосування, яке припиниться 21 серпня в 17.00, і опитуванням 100 експертів - учених, істориків, культурологів, фахівців у галузі туризму.

Всі переможці акції отримають ексклюзивну нагороду - статуетку, яка виготовлена із зеленого мармуру, матової сталі і золотистого дзеркального акрилу.

На сьогодні на офіційному сайті акції за Сім чудес України віддали свої голоси близько 74 000 чоловік. На даний момент лідирують заповідник Хортиця, парк Софіївка, заповідник Кам"янець, Хотинська фортеця, Києво-Печерська Лавра, Херсонес Таврійський, музей Писанка, Лівадійський палац, Софія Київська і Одеський оперний театр.

Всеукраїнська акція Сім чудес була ініційована відомим політиком Миколою Томенком і стартувала в травні цього року. Тоді регіональні оргкомітети представили своїх претендентів на звання Семи чудес. З них був складений список зі 100 претендентів.

7 липня цього року експертною радою був названий 21 номінант в боротьбі за це звання.

31 липня голосування за 7 чудес України було зупинене через фальсифікації. Проте 1 серпня голосування відновили, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні назвуть Сім чудес України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі