пʼятниця, 03 травня 2019 14:44

Зі сцени Львівської філармонії лунатиме "Реквієм" Верді

Зі сцени Львівської філармонії лунатиме "Реквієм" Верді
Яскравою рисою музики цього твору є насичена і динамічна драматургія. Фото надане організаторами

Концерт "Верді. Реквієм" відбудеться у Львівській національній філармонії 8 травня о 21:00.

"Реквієм" є одним із вершинних творів Джузеппе Верді, повідомили у прес-службі філармонії.

Яскравою рисою музики цього твору є насичена та динамічна драматургія. Вона більш притаманна опері, ніж церковній музиці. У творі є моменти найглибшого трагізму, неймовірного просвітлення, а 90 хвилин звучання сприймаються на одному подиху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rammstein на бандурі: український гурт записав кавер-версії світових хітів

"Написання Реквієму чи Меси для композитора — це завжди особлива місія, адже тут необхідно музикою торкнутися найглибших духовно-філософських сфер. Разом із тим, нерідко написати такий твір спонукає композиторів глибокий особистий досвід. Верді писав свій Реквієм із думкою про конкретних людей, його сучасників, які відійшли в кращий світ, і яким він хотів створити гідний музичний монумент. Ними були композитор Джоаккіно Россіні та письменник Алессандро Мандзоні", – йдеться у повідомленні.

На сцені філармонії виступатимуть Національна заслужена академічна капела України "Думка" й Академічний симфонічний оркестр "INSO-Львів" під диригуванням Раймонда Янссена, а також Ганна Шумаріна – сопрано, Тетяна Вахновська – альт, Олег Злакоман – тенор, Сергій Магера – бас.

Cпівачка М'ята та Ivan NAVI записали танцювальний трек "Ти мене кохай" і представили відео до нього. Ідея дуетної роботи виникла спонтанно. Попри те, що М'ята та Ivan NAVI живуть у різних містах (Київ - Львів), запис пісні та зйомка відео зайняли 2 тижні.

Зараз ви читаєте новину «Зі сцени Львівської філармонії лунатиме "Реквієм" Верді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі