пʼятниця, 01 липня 2011 16:41

Шкляр оцінив "президентський" роман Яворівського

30 червня у столичній книгарні "Є" київський письменник Володимир Яворівський презентував новий роман "Найдовша ніч президента". На презентацію прийшов правозахисник Михайло Косів, письменник Віктор Баранов та Василь Шкляр.

"20 років працюючи в українській політиці, знаючи все з середини, просто не міг не написати цей роман. Хоч прекрасно розумів, що це — колосальний ризик", - сказав Володимир Яворівський на початку презентації.

У романі йдеться про події у ніч президентських виборів та кілька днів після них.

"Хотів показати психологію людей, які приходять до влади. Намагався докопатися до істини в питанні, чому Україна досі борсається в болоті. Всі ті, що мають владу, поводять себе як мародери — починають ділити посади і чини. Переконаний, що я буду мати за свій роман багато неприємностей і від чинного президента, і від тих, хто вже відійшов від влади", - зауважив Яворівський.

Книжка вийшла у київському видавництві "Український письменник" накладом 1 тис примірників. Коштує 15 грн.

"Майже всі книжки вже розкупили. Залишилося лише 2 пачки по 40 примірників. Скоро плануємо зробити додатковий тираж", - пояснив Володимир Яворівський.

"Цей роман має одну велику перевагу — він малий за обсягом. Яворівський, потрапивши у парламентські стіни, звик звертатися до коротких жанрів. В нього вийшов мобільний і стислий роман. У ньому ясно написано про причини наших поразок. Його слід сприймати як заклик ставати іншими і йти до перемоги", - поділився своїми враженнями про роман письменник Василь Шкляр.

Зараз ви читаєте новину «Шкляр оцінив "президентський" роман Яворівського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі