вівторок, 12 червня 2012 12:56

Сімферополь став найкриміногеннішим серед українських міст - Forbes

Сімферополь став найкриміногеннішим серед українських міст - Forbes
Сімферополю поступився місцем трохи менш небезпечний Севастополь. Фото: transmradio.com

Сімферополь зайняв перше місце в рейтингу криміногенних регіонів України, складеному журналом Forbes. На другому місці - Севастополь, інші позиції в першій п'ятірці займають відповідно Дніпропетровськ, Горлівка та Кіровоград.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму потяг насмерть збив людину - третю за тиждень на цій станції

Як відзначає видання, за підсумками 2011 року, найбільш криміногенними регіонами в Україні є Схід і Південь. У західних обласних центрах - Івано-Франківську, Тернополі, Луцьку, Рівному рівень злочинності удвічі-втричі нижчий. Найменш небезпечне з великих міст України - Полтава (1,5 тяжких злочинів на 1000 жителів), де, як ідеться у публікації, проживає велика кількість відставних військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихованців дитсадків у Сімферополі годували отруйним м'ясом

Як пише Forbes, Севастополь, який є одним з осередків злочинності в країні, у радянські часи був закритим містом і числився серед найбезпечніших міст УРСР. Після розвалу СРСР, пише видання, Крим став яблуком розбрату між Україною і Росією.

"Внутрішні справи, включаючи підтримку правопорядку, відійшли на другий план. На півострові розквітла організована злочинність", - зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихователька кримського дитбудинку вмила дитину окропом

Видання як приклад зазначає, що чисельність жителів Севастополя та Вінниці практично однакова - 380 000 і 370 000 відповідно. При цьому рівень злочинності в містах непорівнюваний. У Севастополі в минулому році тяжких злочинів скоєно 6,4 на 1000 жителів. При цьому у Вінниці на 1000 жителів доводилося усього три тяжких злочини. А в  минулому році в місті не було зафіксовано жодного випадку згвалтування.

Зараз ви читаєте новину «Сімферополь став найкриміногеннішим серед українських міст - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути