четвер, 09 березня 2017 15:17

"Шевченко був іще тим модником" - що у соцмережах пишуть про Кобзаря

"Шевченко був іще тим модником" - що у соцмережах пишуть про Кобзаря
Тарас Шевченко, автопортрет зі свічкою, 1845 рік

9 березня виповнюється 203 роки з дня народження Тараса Шевченка. Постать і творчість Кобзаря активно обговорюють у соцмережах.

"Говорили зі студентами про Шевченка. Про його образ, створений радянськими ідеологами. Похмурий дідуган, вбраний у смушеву шапку, кожуха... А він був іще тим модником - витратити 100 рублів за гумовий макінтош, тоді як його зарплатня за рік у Археологічній комісії становила 150 рублів. На момент смерті "дідуганові" було лише 47. Іще один цікавий факт: портрет Шевченка є не лише на нашій 100-гривневій купюрі. На 50 рублях Придністров'я також", - написала у Facebook Юлія Нестеряк.

Читачі зазначають, що Шевченко залишається найбільшою загадкою серед поетів. Вірші писав без чернеток. З приводу розміру поезій, висловлюють версію, що писав вірші для традиційного виконання під кобзу.

"Найбільша загадка Шевченка для мене - те, що його першим віршем був одразу "Реве та стогне Дніпр широкий..." . Ну ось як? Якщо ви ніколи не писали вірші, можете спробувати прямо зараз щось написати на 12 рядків. Ну що, вийшло? Реве? Стогне? Отож я і кажу, ну ось як", - пише Антон Санченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найпопулярніших віршів Тараса Шевченка

Валентин Наливайченко називає Шевченка українським всесвітом та закликає читати, осмислювати та вчитися у нього.

Карина Луценко до дня народження Кобзаря пропонує пройти у Facebook тест і перевірити, наскільки добре ви знаєте життя і творчість Тараса Шевченка.

В анексованому Криму 9 березня, на день народження Тараса Шевченка, незважаючи на заборону окупантів, вшанували Кобзаря.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко був іще тим модником" - що у соцмережах пишуть про Кобзаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі