субота, 05 грудня 2020 16:17

Сенцов завершив зйомки фільму

Сенцов завершив зйомки фільму
Олег Сенцов повідомив про завершення фільмування стрічки "Носоріг". Фото: facebook.com

Режисер і письменник Олег Сенцов завершив знімальний процес кримінальної драми "Носоріг". Це його перший фільм після звільнення з ув'язнення в Росії минулого вересня.

"Зйомки щойно завершились. Дякую усім причетним!", - написав Сенцов на своїй сторінці у Facebook.

Події розгортаються в 1990-х. Колишній бандит згадує своє життя. З дитинства вважає, що треба бути сильним і безжальним - тільки так можна здобути авторитет і вижити. Бере участь у розбірках, рекеті, пограбуваннях, убивствах. Згодом створює свою бригаду, стає кримінальним авторитетом, але втрачає сім'ю. Зустріч із незнайомцем дарує шанс усе змінити, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найочікуваніших українських фільмів, які зараз знімають

Фільмування проходило восени у Кривому Розі та його околицях, а також у Львові. Бюджет - близько 25 млн грн.

Сенцов мав отримати фінансування на стрічку, вигравши конкурс проєктів Держкіно 2012 року. Однак тоді через арешт в окупованому Криму та подальше незаконне ув'язнення в РФ зйомки не відбулися.

"Носоріг" створюється у копродукції з Польщею та Німеччиною. Це друга режисерська робота Сенцова. Перша - "Гамер" - вийшла 2011-го. За обидві картини отримав Шевченківську премію 2016-го.

Сенцов також є співрежисером антиутопії "Номери" за власною п'єсою. Працював над фільмом дистанційно, під час голодування в російській колонії міста Лабитнангі. На знімальному майданчику втілювати задум допомагав режисер Ахтем Сеітаблаєв. Прем'єра в Україні відбулася 19 листопада.

12 грудня о 17:00 пройде онлайн-зустріч з Олегом Сенцовим та Сергієм Жаданом. Поспілкуються про життя, творчість, а також про двотомник, який Сенцов написав в ув'язненні. До книжки увійшли щоденник "Хроніка одного голодування" та збірка малої прози "4 з половиною кроки". Трансляція відбудеться на Facebook-сторінці "Видавництва Старого Лева".

Зараз ви читаєте новину «Сенцов завершив зйомки фільму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі