вівторок, 24 листопада 2020 14:30

Сенцов поділився кадрами зі зйомок кримінальної драми

Сенцов поділився кадрами зі зйомок кримінальної драми
Режисер Олег Сенцов знімає кримінальну драму "Носоріг" про бандитів 1990-их. Фото: Facebook

Режисер Олег Сенцов виклав у Facebook кадри зі зйомок кримінальної драми "Носоріг".

"Зйомки у Кривому Розі закінчилися. Дякую цьому місту та його жителям за допомогу в реалізації нашого проєкту. Завтра "Носоріг" починає переїзд до Львова, на останній знімальний тиждень", - написав режисер.

Колишній бандит згадує своє життя. З дитинства вважає, що треба бути сильним і безжальним — тільки так можна здобути авторитет і вижити у 1990-ті. Бере участь у розбірках, рекеті, пограбуваннях, убивствах. Згодом створює свою бригаду, стає кримінальним авторитетом, але втрачає сім'ю. Зустріч із незнайомцем дарує шанс усе змінити, за сюжетом.

"Це епоха, яка нас усіх змінила, - перехід від Радянського Союзу до наших сучасних днів, але ті виклики й досі актуальні для нашого суспільства. В українському кіно ще не знімали фільмів про ці часи, тому я вважаю, що важливо поговорити про це, зазирнути в самих себе. Про бандитів ми бачили багато стрічок, але мене цікавить у першу чергу людина: що вона відчуває, чому діє саме так, чи може змінитися. Адже немає поганих людей, є люди, які роблять погані вчинки", - каже Сенцов про свій майбутній фільм.

Ідею виношував 8 років. Зняти картину не вдалося через незаконне ув'язнення в Росії. За незавершеного "Носорога" Сенцову вже присудили Шевченківську премію 2016-го. Після повернення до України 2019 року стрічку знову запустили в копродукції з Польщею та Німеччиною. За словами Сенцова, зараз цей проєкт для нього найголовніший, досі актуальний, хоч у в'язниці він устиг написати ще 5 сценаріїв. На зйомки Держкіно виділило €1,6 млн. Це понад 25 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніший мінісеріал на Netflix

20 листопада в український прокат вийшов фільм "Номери" за п'єсою Олега Сенцова. Режисував дистанційно, голодуючи в російській колонії міста Лабитнангі. Допомагав втілювати задум на знімальному майданчику Ахтем Сеітаблаєв.

"Коли вперше прочитав п`єсу, вона мені одразу сподобалась. Люблю театр парадоксу. Нагадала мені "В очікуванні Годо" Семюеля Беккета, - каже Сеітаблаєв. - Герої потрапляють на своєрідний Ноїв ковчег. Повинні зрозуміти, чому вони тут. Чи мають взагалі право на імена, чи просто номери?"

Олег Сенцов визначив жанр як антиутопія. Для мене це ще й гротеск, мелодрама, трохи детектив. Вдячний йому за можливість повернутися до першої професії - театрального режисера. Поєднати кіно з виставою. Найголовніша задача, яку переді мною поставив Олег - нагадати всьому світу про Крим".

Зараз ви читаєте новину «Сенцов поділився кадрами зі зйомок кримінальної драми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі