Ексклюзиви
пʼятниця, 05 травня 2017 18:05

Секс за 22 секунди: рейтинг порносцен у кіно

Секс за 22 секунди: рейтинг порносцен у кіно
Стрічка "Сафо" посіла третє місце у рейтингу Фото: cutinsight.com

Кінокритик Антон Філатов розробив інфографіку з десяти повнометражних українських фільмів, в яких присутні найбільш тривалі сцени сексу.

Враховувався сумарний хоронометраж всіх епізодів зі статевими актами в кожній картині. Найменше часу на секс виділили у фільмах "Жива" Тараса Химича та "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка - 16 і 20 секунд відповідно. На дві секунди більше статевий акт зайняв у стрічці "Це я" Анни Акулевіч.

Трохи більше хвилини постільні сцени показали у фільмах "F 63.9 Хвороба кохання" та "Моя бабуся Фані Каплан". 1 хвилину й 36 секунд триває секс у картині Валентина Васяновича "Рівень чорного". У фільмі про порноіндустрію "Бес Пор No" статтеві акти продовжуються 1 хвилину й 53 секунди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підліткам дозволять дивитися кіно зі сценами реального сексу

"Кожен, хто переживає сексуальну революцію, вважає, що він перший, з ким це сталося. Сексуальну революцію в українському кіно робили і Довженко в "Землі", і Параджанов в "Тінях забутих предків", і Юрій Іллєнко у "Лісовій пісні. Мавці", й багато хто ще. А у "Молитві за гетьмана Мазепу" ця тема була розкрита настільки, що фільм навіть звинувачували у порнографії. Пишаюся тим, що у останній стрічці і я долучився до "сексуальної революції" в українському кіно", - коментує голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Трійка лідерів рейтингу: "Сафо", "Декілька любовних історій" та "Плем'я". Перші два фільми - трохи більше 3-х хвилин. Стрічка Мирослава Слабошпицького "Плем'я"очолила список з часом 6 хвилин 53 секунди.

За Радянського Союзу в масовій культурі час від часу виникали картини з еротичним змістом. Пом'якшення відбулися певним чином у період "відлиги", коли на радянських екранах постають героїні з показовою жіночністю. Тут герої та героїні привабливо виглядають та мають гарні тіла. В епоху розвиненого соціалізму ця тенденція продовжилась та підтримувалася запізнілою американізацією. Перебудова розв'язала руки режисерам щодо побудови сюжету та відображення інтимності.

Зараз ви читаєте новину «Секс за 22 секунди: рейтинг порносцен у кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі