Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2017 16:08

Секс у СРСР був: 5 відвертих прикладів з кіно
15

Кадр з фільму "Екіпаж"
Фото: xcadr.com
Кадр з фільму "Екіпаж"
Кадр з фільму "Екіпаж"
Кадр з фільму "Екіпаж"
Кадр з фільму "Маленька Віра"

У радянських кінострічках, незважаючи на твердження про те, що "в СРСР сексу не було", зустрічались відверті кадри. Gazeta.ua пропонує 5 прикладів того, що секс все ж був.

"Екіпаж", реж. Олександр Мітта

Оголені тіла миготіли і в кінострічці 1979 року. В еротичній сцені замість головного героя був задіяний каскадер. Це перший радянський фільм-катастрофа. Посів 6-те місце у прокаті 1980 року - понад 70 млн глядачів. Фільм складається з двох серій, різних за жанром. Перша серія - побутова мелодрама, друга - фільм-катастрофа. Дія відбувається у СРСР, наприкінці 1970-х. Герої фільму - екіпаж пасажирського літака Ту-154, що здійснює міжнародні рейси. У командира екіпажу Андрія Тимченка в сім'ї проблеми: дочка завагітніла, але виходити заміж за батька дитини відмовляється. Попри те, що важко протікає вагітність, вирішує народжувати. Ігор Скворцов - бортінженер, змінює коханок одну за одною. Він домагається стюардеси Тамари, внучки старого друга командира екіпажу Тимченко, яка щойно прийшла в екіпаж.

"Маленька Віра", реж. Василь Пічуль

Фільм став одним із символів перебудови. Здобув популярність як перший радянський фільм, де був показаний статевий акт. Прем'єра відбулася в березні 1988 року. Батьки знаходять в сумці у Віри $20 і влаштовують черговий скандал з приводу безпутної дочки. В радянські роки зберігання іноземної валюти було кримінальним злочином. Батьки загрожують Вірі Віктором - старшим братом, який непогано влаштувався лікарем у Москві. Віра йде на дискотеку, де знайомиться із Сергієм. Бійка "стінка на стінку" і подальша міліцейська облава дивним чином зближують Віру і Сергія, між ними спалахують почуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка, яка написала книгу про секс, ділила чоловіка з подругою

"Андрій Рубльов ", реж. Андрій Тарковський

Історична кінострічка режисера Андрія Тарковського, створена 1966 року на кіностудії "Мосфільм". Картина удостоєна декількох міжнародних кінопремій, у тому числі Приза ФІПРЕССІ на Каннському кінофестивалі 1969-го. Кінострічка складена з декількох епізодів життя іконописця з яскравим відтворенням тогочасних подій і можливих зіткнень Рубльова з різними верствами населення. Головний герой дорослішає і мужніє. У фільмі режисер зняв сцену масштабного язичницького гуляння в ніч Івана Купали, під час якого селяни роздягаються догола, а одна дівчина намагається спокусити ченця.

"СВ. Спальний вагон", реж. Володимир Хотиненко, Віолетта Сєдова

Фільм знятий 1989 року. За сюжетом одного разу в спальному вагоні зустрічаються чотири незнайомі людини, знайомляться, заводять розмову. Незабаром з'ясовується, що всі вони побічно винні в бідах і нещастях одне одного. Головну жіночу роль зіграла російська акторка Лариса Гузєєва. В кадрі вона кілька разів демонструвала груди й грала постільну сцену. Але кадри показані дуже швидко й у напівтемряві вагону.

"Кінець Вічності", реж. Андрій Єрмаш

Двосерійний радянський науково-фантастичний фільм 1987 року. Поставлений режисером за однойменним романом Айзека Азімова 1955 року. Фільм оповідає про діяльність секретної організації під назвою "Вічність", яка існує поза часом і управляє усім сущим на Землі. Представники "Вічності" можуть потрапити в будь-яке століття історії Землі. Віра Сотникова грає роль Нойс Ламбента. Її героїня у фільмі ніжно кохається з партнером.

Кінокритик Антон Філатов розробив інфографіку з 10 повнометражних українських фільмів, в яких присутні найтриваліші сцени сексу.

Зараз ви читаєте новину «Секс у СРСР був: 5 відвертих прикладів з кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі