субота, 13 вересня 2014 17:37

"Зараз вплив олігархів більший, ніж за Януковича" – Сергій Лещенко

"Зараз вплив олігархів більший, ніж за Януковича" – Сергій Лещенко
Фото: news.bigmir.net

"Зараз є шанс на реванш у команди Партії регіонів." Про це розповів Сергій Лещенко на 21-ому Форумі видавців. У Львові він презентував свою книжку "Межигірський синдром. Діагноз владі Віктора Януковича".

"За моєю інформацією Партія регіонів буде переоформлена в опозиційний блок. До її списку буде включений Віктор Медведчук. Він партія Путіна, - каже Сергій Лещенко. – Ця політична сила буде переможцем на окупованих територіях. 90 % їй намалюють. Таким чином, вона зайде у парламент і буде присутня, як виразник інтересів окупованих територій. Так отримають можливість знову стати політиками люди, які нам здавалося, назавжди підуть в історію".

На думку Сергія Лещенка, сьогодні вплив олігархів набагато більший, ніж за часів Януковича.

"Майдан був не лише через Януковича, але й олігархів. Янукович – зло першого рівня, олігархи – другого. Перша ціль була досягнута, - пояснює Лещенко. – Раніше олігархи були підпорядковані Януковичу. Зараз вони вільні, скуповують партії, запускають проекти, використовують телеканали для зведення рахунків. Інтер мочить Коломойського, 1+1 – Фірташа і Льовочкіна. Це така дика пора, яка була в Росії 1995-1996-х роках в період викуповування активів державної власності".

На думку журналіста, сьогодні в Україні олігарх номер 1 – Ігор Коломойський.

"Коломойський єдиний перебуває при владі і водночас володіє всіма атрибутами олігарха, впливає безпосередньо на виконавчу владу. З іншого боку він гарантує певний спокій і мир на сході. Але за це Україна не повинна розраховуватися із ним втратою державного бюджету," - додає Лещенко.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз вплив олігархів більший, ніж за Януковича" – Сергій Лещенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі