понеділок, 17 липня 2017 21:45

"Ше.Fest" приурочили до 100-річчя українській революції

"Ше.Fest" приурочили до 100-річчя українській революції
Фестиваль "Ше.Fest", присвячений відомому українському письменнику Тарасу Шевченкові, пройде 12-13 серпня Фото: Спільнокошт

Фестиваль "Ше.Fest", присвячений відомому українському письменнику Тарасу Шевченкові, пройде 12-13 серпня в селі Моринці, Звенигородського району, Черкаської області. Захід проходить вчетверте.

Нинішній "Ше.Fest" приурочено до 100-річчя українській революції. Тому організатори обрали лозунг "Твоя країна! Твоя боротьба!" і цитату з "Кобзаря", яка ілюструватиме цьогорічний фестиваль: "За вас правда, за вас слава, І воля святая!"

Для глядачів фестивалю співатимуть українські гурти, а зібрані благодійні кошти підуть на допомогу учасникам АТО. Для глядачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть декілька локацій, серед яких:

- "Музична сцена", де виступатимуть сучасні україномовні артисти;

- "Просвітницька галявина", де відбуваються гутірки, лекції, театральні перформанси, поетичний батли, акустичні виступи та багато іншого на тему Шевченка та його творчості;

- "Галявина художника" з сучасними митцями";

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук опублікував перше публічне виконання гімну України

- "Дитяча галявина" для наймолодших глядачів фестивалю з розважальною програмою;

- "Нічний кінозал" з сучасними українськими фільмами;

- "Наметове містечко", де організатори пропонують пожити на малій батьківщині Великого Тараса принаймні кілька днів.

Але для того, щоби зробити "Ше.Fest" дійсно цікавим та особливим, організаторам фестивалю потрібна підтримка. Вони зареєстрували проект на Спільнокошті, щоби фанати Тараса Шевченка та присвяченого йому фестивалю змогли долучитися до фінансування.

Перший "Ше.фест" відбувся 16-17 серпня 2014 року в селі Моринці і був приурочений до 200-річчя Тараса Шевченка. Через рік, 22-23 серпня 2015 відгримів другий фестиваль, а 13-14 серпня 2016 року — третій.

Зараз ви читаєте новину «"Ше.Fest" приурочили до 100-річчя українській революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі