Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 19:00

Шампанське, мандарини й олів'є: 25 картин для різдвяно-новорічного настрою
25

Олександр Левченко "Ранок Нового року"
Фото: Bdzhola
Істман Джонсон "Семья Блоджетт"
Віктор Васнецов "Снігуронька"
Константин Трутовский "Колядки"
Єгор Зайцев "Різдвяна ялинка"

Цьогоріч в Україні вперше католицьке Різдво 25 грудня буде вихідним днем. Через 6 днів країна святкуватиме Новий рік, а за тиждень - православне Різдво. Gazeta.ua пропонує підбірку картин, які мають подарувати різдвяно-новорічний настрій.

Серед картин роботи класика різдвяного живопису - американського художника та ілюстратора Нормана Роквелла. Його картини славляться класичною естетикою, зрозумілістю і зразковим поданням повсякденності. 1-й успіх прийшов до художника в 16 років, коли він отримав замовлення на 4 різдвяні листівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 грудня буде вихідним уже цьогоріч - опублікували закон

У фотопідбірці є картина "Снігуронька" Михайла Врубеля, який створював свої шедеври у стилі постімпресіонізму. Художник яскраво зобразив розпущені локони дівчини на тлі білосніжного бору, з очима в дрімоті і загадковою посмішкою. Покриті снігом ялинові гілки охопили тіні з синюватим відтінком.

Художник Карл Ларссон оспівав у своїй творчості сім'ю і сімейні цінності. Саме завдяки Карлу і Карін Ларссон, головним кольором шведського Різдва став червоний.

Крім них, можна побачити роботи Олександра Левченка, Єгорва Зайцева, Вігго Юхансена, Віктора Васнецова, Тетяни Єрьоміної, Юрія Кугача, Александра Дудіна, Людмили Пипченко й Йожефа Ріплі-Рона.

4-річний принц Джордж, син принца Вільяма та Кет Міддлтон, попросив у Санта Клауса на Різдво поліцейську машину.

Зараз ви читаєте новину «Шампанське, мандарини й олів'є: 25 картин для різдвяно-новорічного настрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі