понеділок, 27 січня 2014 12:15

Найпрестижніша музична премія назвала своїх фаворитів
11

Фото: Фото: Reuters

У Лос-Анджелесі пройшла 56-та церемонія вручення музичної премії "Греммі". Французький електронний дует Daft Punk переміг у номінаціях "запис року" (сингл "Get Lucky"), "альбом року", "електронний альбом року" ("Random Access Memories") і "краще поп-виконання".

Піснею року став запис "Royals" новозеландської співачки Лорд (Lorde). У номінації "рок-пісня року" переміг трек "Cut Me Some Slack", записаний Полом Маккартні разом з колишніми учасниками групи Nirvana Дейвом Гролом, Крістом Новоселічем і Петом Сміром. Нагороду також отримав концертний фільм Маккартні "Live Kisses".

Кращим рок-альбомом був визнаний концертний диск Led Zeppelin "Celebration day", що відобразив виступ групи в Лондоні в 2007 році. У номінації "Альтернативний альбом року" перемогли Vampire Weekend з диском "Modern Vampires of the City". Премію за кращий реп-альбом отримали Macklemore & Ryan Lewis, випустили диск "The Heist". Вони ж стали переможцями в номінації "реп-пісня року".

Кліпом року стало відео Джастіна Тімберлейка та Джей-Зі на пісню "Suit & Tie". Тімберлейк також переміг у номінації "r'n'b пісня року" ("Pusher Love Girl").

"Греммі" вважається однією з найпрестижніших музичних премій у світі. Вона присуджується Американською академією звукозапису з 1959 року. Переможців визначають члени академії шляхом голосування.

Зараз ви читаєте новину «Найпрестижніша музична премія назвала своїх фаворитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі