пʼятниця, 11 березня 2011 10:59

Салман Рушді напише сценарій для американського серіалу

Салман Рушді напише сценарій для  американського серіалу

Салман Рушді виступить сценаристом серіалу для каналу Showtime. Деталі проекту поки зберігаються в таємниці. Відомо тільки, що серіал буде присвячений різним аспектам американського життя.

Showtime є платним кабельним каналом, що спеціалізується на телефільмах і серіалах. В даний час цей канал показує такі телешоу, як "Каліфренія", "Декстер", "Косяки", "Сполучені Штати Тари". Сценарій для останнього написала Діабло Коді, яка отримала "Оскар" за "Джуно".

Салман Рушді є уродженцем Бомбея і живе поперемінно у Великій Британії та в США. У 2007 році йому було присвоєно титул лицаря Британської Імперії. Рушді є володарем численних літературних премій, включаючи британського "Букера".

Всесвітня слава прийшла до Рушді після виходу в 1989 році його книги "Сатанинські вірші". Багато мусульман назвали роман блюзнірським, а духовний лідер Ірану аятолла Хомейні видав релігійний едикт - фетву, в якій назвав вбивство письменника богоугодною справою.

Зараз ви читаєте новину «Салман Рушді напише сценарій для американського серіалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі