четвер, 19 квітня 2012 13:46

З таким гонораром книга Януковича має бути у кожній родині - Шкляр

З таким гонораром книга Януковича має бути у кожній родині - Шкляр
Джерело: segodnya.ua

Один з лідерів із продажу своїх книжок в Україні письменник Василь Шкляр розповів, що за останні 20 років на гонорарах заробив близько 200 тисяч гривень. Гонорар, який отримав президент України Віктор Янукович за свої книжки — 16 мільйонів доларів — вважає невдалою піар-акцією.

"Думаю, що це невдала піар-акція президента. Прийшла їм в голову дурна думка: мовляв Горбачов отримав хороші гонорари за свою книжку, Біл Клінтон також. Але у Горбачова була перестройка, у Клінтона — Моніка, а що є у Януковича? Хіба що Табачник", - зазначив письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах знайшли книгу Януковича

Також він зауважив, що з таким гонораром книги президента мають бути в кожній українській сім'ї.

"Сума гонорару автора залежить від популярності книжки й нараховується відповідно до накладу. То я прикинув, що з таким гонораром книжки Януковича мають бути у кожній українській хаті, у кожного українця, навіть в колисці у немовляти під подушкою лежати. Але цієї книги не бачив ніде, в жодній книгарні. Книжка-фантом, книжка-привид. Ще й не видавництво — друкарня уклала угоду. Все це дуже схоже на відмивання грошей. Взагалі, складається враження, що президентські книжки не читають навіть самі президенти. Колись гортав книжку Кучми і натрапив на таке: "У 1930-му році президентом Української академії наук став Олександр Прочанин. Що за Прочанин? Ну не було такого! Тоді додумався, що то комп'ютер переклав так прізвище Богомолець. Люди, які пишуть їм книжки — не відповідально ставляться до своєї роботи, бо думають, що ніхто того читати не буде", - резюмував письменник.

Зараз ви читаєте новину «З таким гонораром книга Януковича має бути у кожній родині - Шкляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі