субота, 10 жовтня 2020 00:45

Розсекретили виконавця ролі Скрябіна

Розсекретили виконавця ролі Скрябіна
28-річний Іван Бліндар зіграв Кузьму у фільмі "Я, Побєда і Берлін". Під час підготовки дивився його старі інтерв`ю та слухав радіозаписи. Вивчав повадки та міміку. Фото: dramteatr.if.ua

28-річний Іван Бліндар зіграв лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка у фільмі "Я, Побєда і Берлін". Це екранізація автобіографії 2006-го. Про це стало відомо з блогу "Загін Кіноманів".

Молодий український музикант придбав перше в житті авто. Це радянська "Победа". Із другом їде до Берліну. Хоче обміняти раритетну машину в німецького колекціонера на новенький мерседес. Так Кузьма збирається вразити кохану, за сюжетом.

Стрічку знімають з серпня у Львові. Режисер - Ольга Ряшина. Прем`єру в Україні запланували 2021-го. Виконавця головної ролі приховували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвідоміші хіти Кузьми Скрябіна: співаку мало б виповнитися 52 роки

Іван Бліндар з 2011-го є актором Івано-Франківського театру імені Івана Франка. Грає у 28 виставах. Серед них "Ромео і Джульєтта", "Енеїда", "Гуцулка Ксеня", "Гамлет", "Калігула", "Ніч перед Різдвом". 2017-го знявся у кліпі Surfer гурту Latexfauna. 2019-го - у горорі "Шлях мерця" та молодіжній драмі "Сквот 32".

"Пройшов проби. Через 2-3 дні подзвонили і сказали: "йо, огень, вперед". Я зрадів, що мене взяли на роль. А потім зрозумів, що до початку зйомок лишається мало часу. Місяць і 10 днів. Почав готуватися, піднімати матеріали про Кузьму того часу. Дивився старі інтерв`ю. Він на радіо працював, то слухав записи. Я дізнався все, що він любив. Зранку до ночі слухав альбоми його улюблених виконавців. Наприклад, Depeche Mode і The Exploited. Його тембр важко скопіювати. Тому робив акцент на повадки та міміку", - каже Іван.

За словами актора, він їздив на місце поховання музиканта у Львові. Відвідав його під'їзд і квартиру, розмовляв з сусідами. Зустрівся із дружиною Кузьми Світланою.

"У мене було декілька запитань. Я склав список. Це просто деталі, які допомогли би мені зобразити повадки та зрозуміти його внутрішній стан. Я запитав. Вона розповіла. Цього було більш ніж достатньо. Я дуже надихнувся пані Світланою. Після розмови відходив ще десь години дві. Просто сидів та аналізував", - каже актор.

2015-го лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко загинув у автокатастрофі. Повертався з Кривого Рогу, де напередодні дав концерт.

17 серпня 2020-го посмертно присвоїли званні "Героя України".

Зараз ви читаєте новину «Розсекретили виконавця ролі Скрябіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі