неділя, 23 липня 2017 11:27

Розпочався фестиваль "Джаз на Дніпрі-2017"

Розпочався фестиваль "Джаз на Дніпрі-2017"
Сцену розмістили на Монастирському острові. Дістатися туди можна пароплавом, паровозом і навіть рикшами. Фото: УНІАН

22 липня у Дніпрі близько 2 тис. гостей зібралося на відкритті фестивалю "Джаз на Дніпрі-2017". Фестиваль відродили торік після десятирічної перерви.

Про це повідомляє УНІАН.

Сцену розмістили на Монастирському острові. Дістатися туди можна пароплавом, паровозом і навіть рикшами.

У 12-годинному фестивальному марафоні візьмуть участь майже сотня джазменів, зокрема й зірки світового масштабу. Протягом двох вестивальних днів очікують 5 тисяч гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили переможців Одеського кінофестивалю

"Торік було чимало труднощів, однак ми отримали досвід. Сьогодні атмосфера більш камерна. "Джаз на Дніпрі" – це добра традиція. Сьогодні виступають імениті виконавці. Ми закладаємо традиції молодих джазових музикантів, які зможуть себе реалізувати", – сказав Борис Філатов на відкритті фестивалю.

Цьогорічний "Джаз на Дніпрі" присвячений сторіччю з дня народження двох джазових легенд: піаніста Телоніуса Монка і вокалістки, першої леді джазу Елли Фіцджеральд. На фестивалі виступить Патті Остін – володарка премії "Греммі", легендарна американська вокалістка;Бенні Грін (США) і Дадо Мороні (Італія) –двоє топових піаністів сучасності; ДжойДіФранческо– американський органіст, трубач і вокаліст, член зали слави Hammond; Домінік Фаріначчі, представник Лінкольн Джаз Центру в Нью-Йорку; Майкл Мвенсо– куратор молодіжних програм у Лінкольн Джаз Центрі, який виступить з бендом TheShakes, та багато інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десять найцікавіших фестивалів липня

Організатори обіцяють виступи знаменитих джазменів родом з Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався фестиваль "Джаз на Дніпрі-2017"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі