четвер, 13 квітня 2017 13:27

Росіяни за безцінь продали картину Рембрандта

Росіяни за безцінь продали картину Рембрандта
Метрополітен-музей в Нью-Йорку. ФОТО: americancities.ru

13 квітня 1870 року в Нью-Йорку відкрили найбільший художній музей США – "Метрополітен".

Один з трьох найбільших у світі музеїв нараховує орієнтовно 3 млн творів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва стародавніх Єгипту, Греції та Риму, країн Західної Європи, Близького і Далекого Сходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пабло Пікассо за 17 років створив понад 400 портретів однієї жінки

"При відкритті в галереї було всього 180 робіт, серед яких полотна відомих авторів: фламандця Антоніса ван Дейка, нідерландця Франса Галса, француза Нікола Пуссена та італійця Джованні Тьєполо, – розповідає мистецтвознавець Марія Єфімова. – Загальносвітову славу музей заробив у ХХ столітті. До 1979 року в його зібранні знаходилося 5 з 40 картин голландського живописця Яна Вермеєра. 2010 року Метрополітен" став володарем повної колекції робіт іспанського художника Пабло Пікассо.

Значні фінансові суми дозволили купувати для музею найдорожчі картини на аукціонах. Передусім роботи Рембрандта".

Марія Єфімова говорить, що винятком були продажі шедеврів з Ермітажу в часи фінансової депресії: "Тоді за оригінал Рембрандта "Христос і самаритянка" музей "Метрополітен" віддав всього 49,9 тисяч доларів".

Метрополітен-музей (англ. The Metropolitan Museum of Art) – один з найбільших і четвертий за відвідуваністю художній музей світу. Функціонує на кошти спонсорів та дарувальників при невеликій державній підтримці.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни за безцінь продали картину Рембрандта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі