понеділок, 14 травня 2018 12:26

Російську рок-зірку не пустили в Україну

Російську рок-зірку не пустили в Україну
Екс-солістку гурту "Нічні снайпери" Світлану Сурганову не пустили в Україну. Фото - Алабанза

Вночі, 14 травня, у пункті пропуску київського аеропорту "Жуляни" прикордонники не пропустили в Україну російську співачку, екс-вокалістку гурту "Нічні снайпери", Світлану Сурганову. Причиною відмови став її візит до окупованого Криму через тимчасово закриті пункти пропуску.

Про це помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян написав у Facebook.

"Під час оформлення пасажирів рейсу, що прибув із Мінська, була виявлена громадянка РФ Світлана Сурганова, солістка гурту "Сурганова и оркестр". Під час бесіди з громадянкою встановили, що у травні 2016 року вона відвідувала АР Крим авіарейсом з Петербурга до Сімферополя, а за два дні повернулася в Росію. В Україну Світлана прилетіла з приватною метою, але законодавство про тимчасово окуповані території не передбачає винятків. Принаймні, до моменту звільнення Криму", - написав Слободян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У патріотичному кіно зіграв актор з бази "Миротворця"

Прикордонники прийняли рішення не пускати артистку в Україну та заборонити їй в'їзд на 3 роки.

Загалом впродовж 2017-2018 років прикордонники не пропустили через кордон та заборонили в'їзд в Україну вже 117 артистам та іншим публічним діячам із РФ, які порушували вітчизняне законодавство щодо відвідин АР Крим.

У вересні 2014-го Світлана Сурганова разом із вокалістом гурту "Машина часу" Андрієм Макаревичем дали в Москві благодійний концерт на підтримку фонду "Справедливая помощь". Зібрані кошти направили на вивезення поранених і тяжкохворих дітей з Донецька.

Зараз ви читаєте новину «Російську рок-зірку не пустили в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі