понеділок, 15 травня 2017 13:15

Російський журналіст пояснив, чому Росія бойкотувала "найкраще за останні роки" Євробачення-2017

Російський журналіст пояснив, чому Росія бойкотувала "найкраще за останні роки" Євробачення-2017
Російський журналіст Гаспарян пояснив, чому Росія бойкотувала Євробачення-2017. Фото: tsn.ua

Російський музичний критик Артур Гаспарян прокоментував рівень організації Євробачення-2017 в Києві, а також відсутність на міжнародному пісенному конкурсі російської учасниці. Це Євробачення він назвав найкращим за останні роки.

На думку Гаспаряна, Росія вирішила бойкотувати конкурс, щоб подолати "неспівпадіння" між тим, що реально відбувається в Україні і тим, що показують російські телеканали.

Про це він розповів у інтерв'ю "Світському життю".

"Рівень організації конкурсу мене приємно здивував. Коли їхав до Києва, було цікаво, чи збереглася унікальна атмосфера міста - атмосфера позитиву. Саме вона завжди змушувала мене їхати до Києва з Москви хоча б на 2-3 дні, щоб відпочити. Після того, як я на власні очі побачив місце проведення конкурсу, переконався, що це - один із найзручніших майданчиків проведення Євробачення за останні роки. А я відвідую конкурс з 2003-го. У сенсі організації у Києві мені сподобалося все", - сказав Гаспарян.

Уявіть - на російському каналі триває випуск новин, диктор розповідає про жах і безчинства, які кояться в Україні. І наступний кадр - пряме включення з Євробачення, де всі посміхаються, майорять прапорці, лунає музика. Росія у такий спосіб вирішила подолати це "неспівпадіння"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамалу звинуватили у провалі українського конкурсанта на Євробаченні-2017

Також згадав про відсутність на Євробаченні-2017 представника від Росії. До початку музичної першості Служба безпеки заборонила російській співачці Юлії Самойловій в'їзд в Україну на три роки. 2015-го вона незаконно перетнула державний кордон, щоб виступити в окупованому Криму.

"Від початку у Росії не було великого бажання відправляти свою учасницю до Києва. Уявіть - на російському каналі триває випуск новин, диктор розповідає про жах і безчинства, які кояться в Україні. І наступний кадр - пряме включення з Євробачення, де всі посміхаються, майорять прапорці, лунає музика. Росія у такий спосіб вирішила подолати це "неспівпадіння". Але бойкотувати конкурс усією країною - означає підставити самих себе. Перемогло бажання довести ситуацію до точки кипіння, абсурду. Абсурд і стався", - додав музичний критик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як австралійці коментують Євробачення

13 травня під час фіналу Євробачення-2017 у Києві переможцем став 27-річний Сальвадор Собрал від Португалії. Наступного року ця країна вперше за історію Євробачення прийматиме міжнародний пісенний конкурс. Собрал переміг з піснею португальською "Любити за двох", яку написала його сестра. Він прокоментував свій успіх і розповів про конкурсну композицію.

Зараз ви читаєте новину «Російський журналіст пояснив, чому Росія бойкотувала "найкраще за останні роки" Євробачення-2017». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі