понеділок, 04 вересня 2017 13:56

Російський режисер розповів про пропозицію від Петра Порошенка

У мережі від імені російського режисера Кирила Серебренікова з'явився лист. У ньому митець зізнається, що президент України Петро Порошенко пропонував йому зняти "пропагандистський фільм".

Лист Серебренікова на своїй сторінці в Instagram розмістив німецький актор Ларс Айдингер, який зіграв роль російського царя Миколи II у фільмі "Матильда" Олексія Учителя.

Серебренніков зараз знаходиться під домашнім арештом у справі про розкрадання 68 млн руб.

"З початку кримінальної справи я чув різні спекуляції на свою адресу. Я навіть отримав пропозицію від українського президента Петра Порошенка очолити один з українських театрів і зняти пропагандистський фільм за фінансової підтримки держави. Вдячний за таку увагу до своєї персони, але я хочу сказати, що не їду. Я - не політик. Я - режисер. Я не хочу бути використаним у чиїхось брудних інтересах", - заявив Серебреніков.

Автор: Іnstagram
  Лист Серебренікова на своїй сторінці в Instagram розмістив німецький актор Ларс Айдингер
Лист Серебренікова на своїй сторінці в Instagram розмістив німецький актор Ларс Айдингер

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дізнались, скільки глядачів збере фільм про позашлюбні стосунки Миколи ІІ

За словами Айдингера, режисер передав йому лист, коли перебував у Німеччині, і попросив опублікувати його в разі свого арешту..

Український кінокритик Андрій Алферов відреагував на заяву Серебренікова.

"Якщо все це правда, то Петро Олексійович гідний ще й звання креативного продюсера номер один. А якщо пропозиції не було, то її варто було вигадати. Більшовики добре розуміли, що для створення пропагандистського міфу ім потрібні справжні деміурги, а не режисери. Тому "Бронєносець "Потьомкін" довірили фільмувати Ейзенштейнові. Логіка!? Порошенко обрав вірний шлях. А якщо це вигадка, то вигадував явно не режисер. Хтось вчасно використав ситуацію", - написав кінокритик у Facebook.

Кінорежисер Дмитро Томашпольський виклав фрагмент фільму "Учень", за який, на його думку, насправді хочуть ув'язнити Серебренікова. На відео жінка на тлі портрета президента Росії говорить про "тоталітарну диктатуру".

Зараз ви читаєте новину «Російський режисер розповів про пропозицію від Петра Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі