середа, 31 травня 2017 14:52

Російські контрабандисти намагалися вивезти з України унікальну археологічну знахідку

Російські контрабандисти намагалися вивезти з України унікальну археологічну знахідку
"Меч вікінга" - російські контрабандисти намагалися вивезти з Україні археологічну знахідку. Фото: euromaidanpress.com

Унікальну археологічну знахідку - меч вікінга - повернули в Україну. Російські контрабандисти намагалися вивезти його через РФ до Естонії. Нині знахідку доставили у реставраційну лабораторію.

Про це повідомляє 24tv.ua.

Меч знайшли на території Західної України. Близько року тому естонські прикордонники затримали "чорних археологів", які намагалися вивезти його з Росії, не маючи необхідних документів. До недавнього часу меч був речовим доказом у справі проти контрабандистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території "Артека" виявили унікальний історичний пам'ятник

Робота над ним триватиме щонайменше рік. Для відновлення знахідки необхідне сучасне обладнання. У бюджеті немає грошей на його придбання. Міністр культури Євген Нищук за власні кошти придбав спеціальний мікроскоп. Закликав долучатися до оновлення обладнання меценатів.

У Південній Кореї знайшли останки людей, яких принесли в жертву на будівництві і замурували в фундамент. Два скелети датуються V ст. Експерти досі не зрозуміли, як саме вбили цих людей. Незрозуміло, чи були вони поховані заживо.

Зараз ви читаєте новину «Російські контрабандисти намагалися вивезти з України унікальну археологічну знахідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі