понеділок, 03 липня 2017 17:01

Російська православна церква підтримала молитву проти фільму

Російська православна церква підтримала молитву проти фільму
Учасники громадського руху "Царський хрест" займаються боротьбою з прокатом фільму Олексія Учителя "Матильда" Фото: rambler.ru

Учасники громадського руху "Царський хрест" займаються боротьбою з прокатом фільму Олексія Учителя "Матильда".

Для цього написали спеціальну молитву. Російська православна церква підтримала молитву проти "Матильди", повідомляє Bird In Flight.

Складена активістами молитва звучить наступним чином: "И не допусти, Господи, выход кощунственного фильма "Матильда", оскверняющего память Святых Царственных Мучеников, запрети его, Господи, и вразуми всех создателей его".

Фільм "Матильда" російського режисера Олексія Учителя - костюмована історична мелодрама, що розповідає про любовні стосунки знаменитої прими-балерини Маріїнського театру Матильди Кшесинской і майбутнього імператора Миколи II . Стрічка вартістю $ 25 млн фінансується Фондом кіно РФ. Так як Микола II був 2000 року канонізований РПЦ, фільм зустрів різкий опір православних активістів на чолі з депутатом Держдуми РФ Наталією Поклонскою. Вона неодноразово зверталася до прокуратури з вимогами перевірити фільм на наявність образи почуттів віруючих. Проте жодна з перевірок не виявила у фільмі порушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін звільнив Поклонську з посади прокурора

"Хочу сказати про факти, які ніхто не оспорює. Головну роль нашого православного святого, государя Миколи II грає німецький порноактор. За затвердженим сценарієм пані, православна свята, влаштовує сатанинські обряди, бігає з ножем за нещасною балетною танцівницею Матільдою. Добуває кров балерини і потім намагається приворожити імператора. Ось так представлена наша історія і наші православні святині", - пише Поклонська на Facebook.

Прем'єра фільму в російському прокаті запланована на 25 жовтня 2017 року.

Екс-прокурор Криму Наталія Поклонська зіграла на роялі і заспівала твір "Мурка".

Зараз ви читаєте новину «Російська православна церква підтримала молитву проти фільму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі