пʼятниця, 24 червня 2011 14:00

Російська художниця привезла до Києва "Фамільний альбом"

24 червня в Київському музеї російського мистецтва відкривається виставка "Фамільний альбом. Ретроспектива" художниці Тетяни Назаренко з Москви. На картинах митець зобразила старі сімейні фотографії, записки та листівки.

"Я часто малювала свою бабусю, коли вона ще була жива. Час-від-часу в мене з'являлися роботи із спогадами, в основу яких були покладені фотографії і не лише моєї родини. Взагалі для мене тема пам'яті досить важлива. Свого часу Чингіз Айтматов написав про манкуртів - людей, які не пам'ятають нічого і перетворюються на тварин. Людина без пам'яті - це страшно. Тому в багатьох роботах у мене були фотографії, як живописні образи", - розповіла Gazeta.ua Назаренко.

До України художниця привезла роботи останніх років, а також картини написані в 90-ті. Всього в експозиції представлені 50 полотен.

"Над проектом "Фамільний альбом" працювала весь минулий та цей рік. Кожну картину писала по місяцю, всього їх тринадцять. Я вирішила намалювати своїх рідних. Моя мама і тьотя старіють, вже не можуть розгледіти старих фотографій. Прочитати підписи. Вони пам'ятають, що "тут сиділа тьотя Дуня, а там - дядя Вітя", але не бачать. Вирішила, що напишу великі полотна, які вони будуть бачити. Рідні завжди дуже серйозні критики. Мама каже: щось я не схожа, ніс трохи інший", - додала художниця.

Попередня персональна виставка Тетяни Назаренко відбулась в Києві в Музеї російського мистецтва 1987-го. У колекції музею також зберігається її робота "Ірина Іванівна"(1976). У Росії роботи художниці знаходяться в Третьяковській галереї в Москві, Державному російському музеї в Санкт-Петербурзі та в багатьох інших містах та приватних колекціях. Великі картини Назаренко коштують від 50 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Російська художниця привезла до Києва "Фамільний альбом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі