пʼятниця, 04 липня 2014 15:26

РФ сподівається відсудити "скіфське золото", якщо його повернуть Україні

РФ сподівається відсудити "скіфське золото", якщо його повернуть Україні

Росія консультується з юристами в надії повернути "скіфське золото", яке музей Нідерландів збирається повернути Україні

Про це міністр культури Російської Федерації Володимир Мединський повідомив 3 липня на засіданні Ради з міжнаціональних відносин,передає так званий "рупор" самопроголошеного кримського уряду "Кримінформ".

"Міністерство культури звернулося до відомої міжнародної юридичної компанії, яка, як ми сподіваємося, до чого не дійде - у разі суду, буде захищати наші інтереси", - заявив міністр.

За його словами, Нідерланди у відповідь на офіційні звернення кримських музеїв, пообіцяли розглянути питання з колекцій скіфського золота до кінця вересня.

Нагадаємо, як повідомили раніше в Міністерстві культури України, МЗС Королівства Нідерланди підтвердило визнання всіх експонатів виставки державною власністю України.

Раніше повідомлялося, що виставка золота скіфів, на яке претендує Росія, анексувавши Крим, залишиться в Амстердамі до вересня. Роботу виставки продовжили через політичні міркування.

Зараз ви читаєте новину «РФ сподівається відсудити "скіфське золото", якщо його повернуть Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі