вівторок, 31 січня 2017 14:24

Режисера Олега Сенцова вразила підтримка Джонні Деппа

Режисера Олега Сенцова вразила підтримка Джонні Деппа

Сестра українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан розповіла про умови його перебування в російській в'язниці.

Олег знає про всі акції підтримки, офіційні заяви, колективні листи, звернення зарубіжних кінематографістів, пов'язані з його іменем. Особливо його вразив Джонні Депп, який виступив на його підтримку. Про це повідомляє cutinsight.com.

Режисер живе в бараці колонії суворого режиму. Примусових робіт у цій колонії немає. Олег там не працює. Колонія не вважається свавільною. До Олега доходить лише кожен десятий лист, якщо він відправлений з Росії. З-за кордону листи не доходять.

"Звільнення Сенцова залежить від дій політиків. На суди сподіватися безглуздо. На прикладах інших українських політв'язнів останніх років стало ясно, що їх свобода залежала тільки від рішення російської влади. Головне, що Олег - дуже сильна людина. Він кримчанин, не звиклий до північного клімату. Але тримається навіть в Якутії за 60 градусів нижче нуля. І не просто тримається в таких обставинах, а й продовжує працювати. У мене його сила викликає захват", - каже кінокритик Антон Філатов

Сестра час від часу може поговорити з ним телефоном. Раз на три місяці допускають посилки з солодощами та фруктами. Доходять. Сенцов поки що не хоче нікого бачити. Сам відмовився від зустрічі з родичами. Багато читає. Йому сподобався роман "Щиголь" Донни Тартт. Також він читає твори російського письменника Андрія Платонова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцова вимагали звільнити під російським консульством в США

Бувши в ув'язненні. Олег написав чотири сценарії. Їх зміст він тримає в секреті. Один із них – це дитяче кіно для дорослих. У ньому розповідається історія юнака. До звільнення він не хоче пересилати ці сценарії.

Політв'язню-режисеру Олегу Сенцову присудили Шевченківську премію у кінематографічній номінації за фільм "Ґеймер" та незакінчену роботу "Носоріг".
Зараз ви читаєте новину «Режисера Олега Сенцова вразила підтримка Джонні Деппа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі