четвер, 10 вересня 2020 00:45

Режисер серіалу "Чорнобиль" виступить у Києві

Режисер серіалу "Чорнобиль" виступить у Києві
19 вересня відбудеться перший в Україні майстер-клас режисера Юхана Ренка. Фото: Molodist Press Service

Шведський режисер Юхан Ренк проведе майстер-клас у Києві. Виступить 19 вересня у локації PMHUB.

Ренк – лауреат премій "Еммі" та Гільдії американських режисерів. Постановник серіалів "Чорнобиль", "Ходячі мерці", "Пуститися берега", "Вікінги". Автор кліпів для Мадонни, Бейонсе, Девіда Бові, Роббі Вільямса, Кайлі Міноуг. Серед його робіт також рекламні ролики для брендів H&M, Calvin Klein, Nike, Pepsi, Chanel, Cartier, Valentino, Fendi.

Під час майстер-класу Юхан Ренк розповість про свій кар'єрний шлях. Про те, як працювати режисером на телебаченні та які є особливості виробництва серіалів, музичних і рекламних відео. Поділиться техніками й секретами створення історичної драми "Чорнобиль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали першого зіркового гостя Одеського кінофестивалю 2020

Зустріч із Юханом Ренком складається з 2 частин. Перший майстер-клас присвячено особливостям режисури на великих проєктах, а другий – техніці режисури на прикладі серіалу "Чорнобиль". Після цього кожен гість зможе дізнатись більше й поставити питання у форматі Q&A. Завершиться захід нетворкінг-вечіркою.

Подія організована кінофестивалем "Молодість" та B2B Doc за підтримки продакшн-компанії Radioaktive Film. Триватиме 19 вересня з 14:00 до 22:00.

Британсько-американський серіал "Чорнобиль" вийшов у травні торік. Містить 5 епізодів. Дія відбувається після вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної електростанції 26 квітня 1986-го. Показують евакуацію жителів Прип'яті, перебіг рятувальної операції, наслідки катастрофи та розслідування причин аварії.

Сценарій написав американець Крейг Мезін. Кілька років досліджував тему Чорнобиля. Читав архівні матеріали, наукові статті, інтерв'ю, відвідував зону відчуження, консультувався з ліквідаторами й істориками.

Головні ролі виконали британські актори Джаред Гарріс та Емілі Вотсон, швед Стеллан Скашгорд. Зйомки відбувалися 2018-го в Києві та литовському Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Режисер серіалу "Чорнобиль" виступить у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі