вівторок, 22 січня 2019 10:33

Режисер ризикує мільйонами

Режисер ризикує мільйонами
На фільм "Скло" із Брюсом Віллісом (зліва) у центральній ролі режисер М. Найт Ш'ямалан (справа) витрав $20 млн. Фото: imdb.com

$20 млн - 559 млн грн, витратив на фільм "Скло" американський режисер індійського походження М. Найт Ш'ямалан. На відміну від більшості голлівудських постановників, він повністю самостійно фінансує свої фільми з 2015 року. Про це повідомляє CinemaBlend.

Для зйомок фільму жаху "Візит" 2015-го режисер узяв $5 млн - 140 млн грн, під заставу власного маєтку в Пенсильванії, США. Стрічка окупилася майже у 20 разів, зібравши у світовому прокаті $98,5 млн - 2,75 млрд грн.

Після цього М. Найт Ш'ямалан вклав $9 млн - 252 млн грн, у трилер "Спліт" 2017 року. Ця картина окупилася у 30 разів, зібравши $278,4 млн - 7,77 млрд грн.

Гроші на останню на сьогодні роботу, 20-мільйонну супергеройську драму "Скло", Ш'ямалан узяв із заробітку за попередню стрічку та частково знову від застави майна. Такий ризикований підхід постановник пояснює тим, що кіностудії неохоче розлучаються з грошима на фінансування експериментальних фільмів. А коли він вкладає власні кошти, то отримує повну свободу і незалежність від продюсерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийде фільм про молодого Толкіна

Фантастичний фільм "Скло" йде у прокаті із 17 січня. Gazeta.ua підготувала огляд новинки.

Зараз ви читаєте новину «Режисер ризикує мільйонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі