четвер, 14 березня 2013 10:15

Рекордно великий прозорий діамант продадуть на аукціоні

Автор: Фото: Christie's Images Ltd
 

Найбільший діамант у формі "груші" і вагою в 101,73 карата піде з молотка на торгах Christie's "Видатні коштовності" в Женеві 15 травня. Цей унікальний прозорий діамант ніколи раніше не виставлявся на аукціонах.

Цей камінь не тільки є найбільшим діамантом у формі "груші" з усіх, що коли-небудь виставлялися на торги, він також, на думку експертів Геммологічного інституту США, які привласнили йому категорію кольору D і наділили статусом "бездоганного", відноситься до числа найбільш досконалих діамантів в історії.

Естімейт каменю розкривається лише за запитом. На остаточну ціну каменя може вплинути і те, що покупець діаманта отримає можливість назвати його своїм ім'ям і таким чином увійти в історію.

Самим знаменитим безбарвним діамантом є "Куллінан I" - камінь вагою 530,20 карата, який входить до складу скарбів британської корони і прикрашає скіпетр короля Едуарда VII. Це найбільший з існуючих у світі безбарвних діамантів. Поточний ціновий рекорд у відношенні безбарвного діаманта належить каменю "Ерцгерцог Йосип" (76,02 карата), що має форму прямокутного "кушона". Його продали у ході женевських торгів Christie's у листопаді 2012 року за 21,5 мільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Рекордно великий прозорий діамант продадуть на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі