Ексклюзиви
субота, 25 червня 2011 18:12

"Регіонал" став спонсором гастролей Івано-Франківського театру до Польщі

"Регіонал" став спонсором гастролей Івано-Франківського театру до Польщі

Народний депутат України і відомий акордеоніст Ян Табачник профінансував гастролі Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка до Польщі, які були під загрозою зриву. Про це повідомили в Івано-Франківському облмуздрамтеатрі.

Як стало відомо, театр був запрошений в Кошалін на ювілейний фестиваль, який організувало об'єднання українців у Польщі з нагоди 20-ої річниці незалежності України.

"У зв'язку з тим, що Міністерство культури і туризму не знайшло 60 тисяч гривень, аби оплатити дорогу для театральної трупи, гастролі могли не відбутися. Дізнавшись про це, Табачник взяв на себе усі видатки пов'язані з ними", – повідомили в театрі.

Директор театру, заслужений артист України Ростислав Держипільський також підтвердив цю інформацію. Він сказав, що ця ініціатива Табачника справді врятувала гастролі до Польщі, де 30 червня має відбутися вистава "Солодка Даруся", проте вдаватися в деталі відмовився. Щоправда, прокоментувати чутки навколо гастролів пообіцяв після повернення з Польщі.

Gazeta.ua раніше повідомляла, що Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка гастролював у Канаді з виставою "Солодка Даруся" за мотивами однойменного роману Марії Матіос у постановці Держипільського.
.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" став спонсором гастролей Івано-Франківського театру до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі