Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 12:34

Рanivalkova розповіли, що таке "класна пісня"

Рanivalkova розповіли, що таке "класна пісня"
Дівоче тріо Рanivalkova закінчить тур Україною концертом в київській Малій Опері. Фото: berlinograd.com

Дівоче тріо Рanivalkova, до складу якого входять Іра Кульшенко, Іра Лузіна і Даша Пугачова закінчить тур Україною концертом в київській Малій Опері 9 грудня. Дівчата розповіли про те, якою має бути якісна пісня і славу після Євробачення.

Чуттєвий мінімалізм, так ви самі охарактеризовуєте свій стиль. Якщо розширити визначення, як би ви його описали?

Ми придумали цей стиль, бо нас часто просили охарактеризувати, що ми граємо, "в двох словах". Нам здається, що чуттєвий мінімалізм — це класна ідея. Бо по-перше, в нас немає бас-гітари. Це не повний склад, ніби мінімум інструментів. А по-друге, ми, ну дуже чуттєві три дівчини. До того ж "чуттєвий мінімалізм" інтригує куди більше ніж "інді-рок", "інді-поп" та таке інше.

Ви використовуєте багато інструментів у ваших творах. Назвіть кілька найнезвичніших і як вийшло, що ви їх залучили?

Крім барабанів та клавіш в нас є укулеле, гуїро, вібраслеп, маракаси, флекс-а-тон, вібратон, кастаньєти, казу, окарина. Наша колекція почалась з інструментів, які дарував брат Іри Лузіної, він сам грає на кларнеті та банджо. Вони всі особливі для нас, ми навіть даємо їм имена: гармонь Алєвтіна, флекс-а-тон Іллюша… Зараз нам часто дарують інструменти наші слухачі. Наприклад, після концерту в Берліні, цього літа, незнайома жінка запросила нас додому і подарувала етнічні інструменти і прикраси, які її чоловік привіз з Африки багато років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ще двох фіналістів Євробачення

Кого б з українських музикантів ви виділили, як достойних уваги публіки?

Даха Браха, Katya Chilly group, Вагоновожатые, Stoned Jesus, Tik Tu, 5 Vymir, ЕЁ, MAIAK, Grisly Faye, Love'n'Joy, а також нові проекти Ulmo Tree та SUOK.

Троє дівчат різних професій в одному колективі. Як ви ладнаєте? Чи були якісь сварки і як ви їх зазвичай вирішуєте?

Ці стереотипи щодо сварливих жінок нас завжди дивують. Бо абсолютно всі коллективи, незалежно від статі, мають свої конфлікти. Це робочий процесс, музиканти разом майже кожен день, а деколи 24 години 7 днів на тиждень. Тому буває по-всякому. В нас з самого початку заведено все казати просто в обличчя, ми готові вислухати одна одну, зустрітись і обговорити всі питання напряму. Звісно, бувають і організаційні, і творчі дебати, але ми голосуємо, тоді працює схема "двоє проти одного". Це допомогає.

Після відбору на Євробачення про ваш гурт заговорили всі. Чи стали вас впізнавати на вулиці?

Нас стали впізнавати на вулиці ще за часів "Х-фактора", але в принципі телевізійна слава дуже коротка, треба там з'являтись дуже часто, щоб за тобою почала бігати зграя скажених фанів. Деколи нас впізнають і ми просто обнімаємось. У нас тендітна та інтелігентна публіка.

Ви виросли від концертів у нічних клубах до туру по Україні за досить короткий термін. Як собі пояснюєте такий стрибок?

Ми б не назвали це стрибком, наш гурт існує з 2013 року, а тури почались тільки останніх пару років. Це довгий робочий процесс, треба мати сили, працювати багато і з натхненням. Ну, і поки ми не зібрали стадіон, про стрибки говорити зарано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Москві мене возили під конвоєм": Анастасія Приходько розповіла, чому виступала від Росії на Євробаченні

Україномовні пісні у зв'язку з квотами зараз потрібні на радіо. Що має робити україномовний гурт, щоб виділитися серед великої кількості нових музикантів?

Немає значення якої національності учасники гурту, чи в якій країні він був заснований. Немає значення навіть якою мовою він співає. Бо квоти не дають тобі квиток до серця слухача. Слухач не ідіот, він чує і відчуває, якщо пісня написана заради грошей, якщо вона пуста і не цікава.

Якою має бути пісня українською, щоб її вважали якісною і сучасною?

Незалежно від мови, класна пісня — це пісня, в якій автор відверто розповідає, що він пережив. Що його цікавить і хвилює. Немає значення, чи це пісня про віру в Бога, чи про пошуки кохання — якщо це написано щиро, то пісня знайде свого слухача.

Що плануєте робити після туру?

Ми закриваємо Космополітік-тур київським концертом у Малій Опері, маємо допрацювати і випустити ще одну пісню до кінця 2017 року, а вже в січні їдемо на європейський шоукейс Eurosonic Noorderslag 2018, де дамо два концерти.

Що особливого приготували для публіки на концерті у Києві?

Київ для нас особливе місто, бо тут все почалося і поки що тут наша найбільша аудиторія. Ми завжди готуємо для таких концертів сюрпризи, перформанси, крейзі костюми, музичні колаборації. Але звісно, не можемо зараз розкривати всі секрети. Скажемо тільки, що Мала Опера нами обрана не випадково. На слухачів чекає театр, опера, концерт, і навіть хореографія.

В столичному клубі Atlas тріо Panivalkova презентували новий альбом "Донтворі", який музиканти записували з лютого 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Рanivalkova розповіли, що таке "класна пісня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі