Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2011 13:01

П'янки надихнули режисера на виставу "Павлік Морозов" за Подерв'янським

П'янки надихнули режисера на виставу "Павлік Морозов" за Подерв'янським

16 квітня в кінотеатрі "Кінопанорама" відбудеться прем'єра вистави "Павлік Морозов" за однойменною п'єсою Леся Подерв'янського. Її поставив український режисер, який вже більше 15 років живе у Штутгарті (Німеччина) Андрій Крітенко.

"Це була суто приватна ініціатива Толіка Димчука (Анатолій Димчук, галерист і куратор сучасного мистецтва, - ред.). Ми приїхали в Одесу. Було багато п'янок і він запропонував поставити "Павліка Морозова". Два запитання, на які я не хочу відповідати, - це професіоналізм акторів і матюки", - сказав режисер Андрій Крітенко сьогодні під час прес-конференції.

У п'єсі взяли участь Микола Вересень, Світлана Вольнова та Андрій Середа із гурту "Кому вниз". Середа зіграє роль бога смерті Танатоса, якого у канонічному варіанті тексту п'єси не було.

"Я п'єсу не вкорочував, а навпаки додав одного персонажа і розширив любовну лінію Палагеї Нилівни та генерала Власова. Зробив це, бо на сцені ці герої виглядали куцими. Цього вимагала драматургія постановки. До постановки п'єсу підготував за три дні. Але це робилось 24 години на добу. Кріт (режисер Андрій Крітенко, - ред.) ночував у мене. З самого ранку я приходив до нього, сідав на ліжко, а він мене матюкав, щоб я його залишив в спокої. Але я змушував його відгадувати загадки і за умови правильної відповіді він отримував каву. Кожного разу були нові запитання. То вимагав назвати п'ять корейських диктаторів та п'ять відомих піонерів. Я виступав у ролі Сфінкса. Кожного разу він вгадував, я робив йому каву і ми починали думати над п'єсою. Все це ми робили тільки заради кайфу", - сказав Лесь Подерв'янський.

"Кінопанораму" обрали через те, що там є великий екран, який використовують під час п'єси. На ньому з'являються герой Світлани Вольнової Сфінкс та інші інсталяції. У постановці лунатиме музика Макса Добровольского. Дві пісні вживу виконає він сам, одну — Андрій Середа.

"Думав спочатку, що мене взяли по блату, бо довгий час товаришую з Крітенком. Все допитувався у Леся, навіщо я їм потрібний, а він сказав: "У мене є кіт Вівторок, бо я його знайшов у вівторок, тепер у мене є і Середа". І я відстав від нього", - сказав Середа.

Після презентації Подерв'янський приміряв чорний плащ і темні окуляри з маленьким склом, в якому виступатиме Середа. Також Середа додав, що він єдиний персонаж, який можна показувати дітям.

"У мене в тексті є всього один матюк - блядь", - зазначив він.

У п'єсі ввели вікове обмеження, до 21 року.

Зараз ви читаєте новину «П'янки надихнули режисера на виставу "Павлік Морозов" за Подерв'янським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі