неділя, 24 липня 2022 10:01

Путін-мавпа і смертоносні химери – художники представили новий арт
14

Митці продовжують активно відображати у своєму арті найголовніші події останніх днів. Цього тижня світ вкотре вразили новини про знищення українських посівів й обстріли Харкова. Немало ажіотажу викликав і візит президента країни-агресорки Володимира Путіна до Ірану. Ці та інші події одразу втілили у своїй творчості художники.

Gazeta.ua зібрала найгостріший арт на події цього тижня.

Антон Логов намалював прощання батька з 4-річною Лізою, яку вбила російська ракета у Вінниці.
Фото: Антон Логов
Ґюндюз Агаєв зобразив знищення українських посівів внаслідок російської військової агресії.
Нікіта Тітов вшанував пам'ять жертв збитого росіянами малайзійського боїнга 2014 року.
Нікіта Тітов вшанував пам'ять жертв збитого росіянами малайзійського боїнга 2014 року.

ПУТІН-МАВПА І МІЖНАРОЖНІ ПЕРЕГОВОРИ

Володимир Путін 19 липня здійснив перший візит до далекого зарубіжжя від початку повномасштабної війни РФ проти України. У Тегерані він зустрівся з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі, верховним лідером країни Алі Хаменеї і президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Візит спрямований на врегулювання ситуації у Сирії. Ще однією темою переговорів стала війна РФ в Україні. Країни Заходу підозрюють, що Іран може надати Москві безпілотні військові апарати. Тегеран це заперечує.

Азербайджанський художник Ґюндюз Агаєв не оминув цю тему й зобразив Володимира Путіна у вигляді мавпи, явно заявляючи про печерні погляди президента країни-агресорки.

Автор: gunduz_aghayev
 

ХИМЕРИ У НІЧНОМУ ПОЛЬОТІ

Українські військові завдяки американській високомобільній артилерійській ракетній системі HIMARS знищують склади зі зброєю окупантів. Прозвані в народі "химери" стали натхненням для українського художника Олега Шупляка, що намалював політ ракет у нічному небі. Картину доповнив зміями у кольорах українського прапора.

Автор: Олег Шупляк
 

ЗНИЩЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ВРОЖАЮ

Окупанти цілнаправлено нищать урожай української пшениці, обстрілюючи поля на Харківщині. Зокрема, після атаки Дергачівської громади масово загорілись посівні площі. Український урожай знищують і на Херсонщині. Митець Антон Логов відобразив це варварство росіян у новому арті, намалювавши почорнілі від ворожого вогню колоски пшениці.

Автор: Антон Логов
 

ПАМ'ЯТІ ЖЕРВ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ

17 липня світ вшанував восьму річницю трагедії – збиття Збройними Силами РФ пасажирського Boeing 777 біля Донецька. Тоді загинуло 298 осіб. Цьогоріч у червні ПАРЄ офіційно заявили, що літак був збитий російським "Буком". Харківський художник Нікіта Тітов своїм артом нагадав про важливість пам'ятати злочини РФ проти людства.

Автор: Нікіта Тітов
  Нікіта Тітов вшанував пам'ять жертв збитого росіянами малайзійського боїнга 2014 року.
Нікіта Тітов вшанував пам'ять жертв збитого росіянами малайзійського боїнга 2014 року.

НОВИЙ КОРОНАВІРУС

Медики заявляють про нову мутацію коронавірусу "Кентавр". Цей вид є заразніший за попередні і може викликати велику хвилю захворювання. Відповідно у МОЗ цього тижня дозволили вводити ще одну бустерну дозу вакцини від Сovid-19. Новий штам коронавірусу у своєму арті зобразив ілюстратор Олександр Грехов.

Автор: Олександр Грехов
 

Раніше Gazeta.ua готувала підбірку найгострішого арту за минулий тиждень. Тут реакція митців на теракт у Вінниці й обстріли Часового Яру.

Зараз ви читаєте новину «Путін-мавпа і смертоносні химери – художники представили новий арт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі