четвер, 17 серпня 2017 16:51

Продюсер розповів, як позначиться скандал з Держкіно на українських фільмах

Продюсер розповів, як позначиться скандал з Держкіно на українських фільмах
Продюсер Дмитро Карпенко прокоментував скандал з Держкіно Фото: Еспресо.TV

Продюсер Дмитро Карпенко прокоментував скандал з Держкіно й розповів, кому він вигідний.

"Уже якийсь час проти Держкіно і низки продюсерів виходять компроментувальні сюжети. Що й ті, й інші пиляють державні гроші. Адвокати бренда Держкіно і друзі згаданих продюсерів розбирають такі сюжети по складових частинах і доводять їхню сфабрикованість. Класика і замкнуте коло. Поки що це схоже на спір "ти дурень - сам дурень". З погляду піару кілька разів сказати з національного ТБ у новинах, що хтось дурень - це клеймо буде неможливо потім перекрити в масовій свідомості", - пише Дмитро Карпенко у Facebook.

Він вважає, що ситуація навколо фінансування Держкіно вплине на сприйняття глядачем українських фільмів.

"Антагоніст у цьому випадку - третя сила, якій вигідно щоб на виробників українського кіно надягали образ корупції. Де корупція - там немає якості. Ці звинувачення не для того, щоб викрити когось у розпилі бабла. А щоб у підсвідомості українського масового глядача і міжнародних кіно-партнерів продовжувати закріплювати, що все українське кіно - неякісне. Щоб навіть хорошому українському фільму створити перешкоди на рівні категорії", - зазначає Карпенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордна кількість українських фільмів вийшла в прокат

Продюсер не називає зацікавлених у розвитку скандалу. Але пропонує власну гіпотезу, кому б він був вигідний.

"Це вигідно тому, у кого багато іноземного контенту. Тому що як тільки буде перший прецедент хорошого українського кіно - це різко змінить у масового глядача сприйняття категорії. Імпортний контент почне збирати менше грошей на локальному українському ринку", - відзначив продюсер.

Прокуратура Києва розслідує діяльність очільників Держкіно та інших кінокомпаній. Слідчі з'ясували, що бюджетні кошти, призначені на розвиток індустрії, переводили у готівку через фіктивні фірми.

Зараз ви читаєте новину «Продюсер розповів, як позначиться скандал з Держкіно на українських фільмах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі