середа, 22 листопада 2017 21:45

Продали картину Вінстона Черчилля, яку він подарував своєму охоронцю

На торгах одного з двох найбільших у США аукціонних домів Sotheby's продали картину колишнього британського прем'єр-міністра Уїнстона Черчилля.
"Ставок з золотими рибками в Чартвеллі" політик написав у 1962 році і подарував своєму охоронцеві Едмунду Мюррею, який працював з ним протягом останніх 15 років. Допомагав готувати мольберт і чистити кисті. Полотно зберігалося в родині Мюррея.

Автор: style.rbc.ru
  Картина "Ставок з золотими рибками в Чартвеллі"
Картина "Ставок з золотими рибками в Чартвеллі"

Картину виставили на торги вперше. Стартова ціна становила £ 80 тис. Продали за £ 357, повідомляє портал The ArtDaily.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не думав, що вставатиму серед ночі і піду туди, де стріляють - живописець Матвій Вайсберг

Черчилль зобразив на ній ставок із золотими рибками у садибі в містечку Чартвелл, яку придбав у 1922 році. Саме там писав картини, називав це способом уникати депресії.
"Живопис - це друг, який не пред'являє невиправданих вимог, - писав він. - Щасливі художники, тому що вони не будуть самотні. Світло і колір, мир і надія будуть їх супутниками до кінця".

Автор: style.rbc.ru
  Вінстон Черчилль пише картину
Вінстон Черчилль пише картину

Живописом Уїнстон Черчилль захопився після 40 років. У офіційні поїздки брав ящик із фарбами і кистями. За даними The Telegraph, політик створив 544 роботи. Черчилль ніколи їх не продавав, зате щедро дарував друзям, колегам, представникам іноземних делегацій та членам сім'ї.

На найдорожчій картині Черчилля той самий ставок із золотими рибками. Написав її 1932 року. Картину продали за £ 1,8 млн. на торгах Sotheby's у 2014 році, куди її виставили після смерті молодшої дочки Черчілля Мері Соамс.

Перший в світі анімаційний фільм, написаний олійними фарбами на полотні "Ван Гог. З любов'ю, Вінсент" створювали 125 художників з 19 країн світу. Кожен з майже 65 000 кадрів намалювали в тій же техніці, в якій працював Ван Гог. В український прокат стрічка виходить 23 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Продали картину Вінстона Черчилля, яку він подарував своєму охоронцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі