Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2019 17:41

Про серійного вбивцю та рок-зірку: стартував 25-й фестиваль "Нове німецьке кіно"

З 10 по 16 жовтня у київському кінотеатрі "Жовтень" пройде 25-й український фестиваль "Нове німецьке кіно". До цьогорічної програми увійшли п'ять фільмів.

"Ґундерманн"

2018 рік

Режисер Андреас Дрезен

Водій ескаватора Ґерхард Ґундерманн став рок-зіркою у Східній Німеччині завдяки своїм сумним гостросоціальним пісням, за сюжетом.

На батьківщині музична стрічка Дрезена отримала п'ять премій Німецької кіноакадемії за найкращий фільм, режисуру, головну чоловічу роль, сценарій, художника-постановника та костюми.

Автор: kinofilms.ua
  Серійного вбивцю зіграв 23-річний німецький актор Йонас Дасслер.
Серійного вбивцю зіграв 23-річний німецький актор Йонас Дасслер.

"Золота рукавичка"

2019 рік

Режисер Фатіх Акін

Фріц Гонка працює на сталеливарному заводі. Ввечері полюбляє заходити до бару "Золота рукавичка". Там знайомиться з старими повіями й заманює їх до свого дому. Після невдалого сексу жорстоко вбиває їх, за сюжетом.

Прем'єра відбулася в рамках Берлінського кінофестивалю. Трилер знятий за мотивами однойменного роману Гайнца Штрунка про серійного вбивцю 1970-х Фріца Гонка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський тиждень критики оголосив українську програму

"Робота без авторства"

2018 рік

Режисер Флоріан Генкель фон Доннерсмарк

Молодий художник Курт Барнерт страждає від спогадів про дитинство, яке припало на нацистські роки. Кохання до студентки Еллі рятує митця від депресії та дає натхнення. Проте батько дівчини хоче знищити стосунки молодого подружжя, за сюжетом.

Драма заснована на біографії німецького художника Ґерхарда Ріхтера.

"У моїй кімнаті"

2018 рік

Режисер Ульріх Кьолер

Фрілансер Армін бідує, бо не може знайти роботу. Одного дня прокидається і розуміє, що людство зникло. Залишилася лише одна дівчина, за сюжетом.

Цю фантастичну драму показали в програмі "Особливий погляд" на Каннському кінофестивалі.

"Дух Баугаузу"

2019 рік

Режисери Нільс Больбрінкер та Томас Тільш

Документальну стрічку зняли до 100-річчя німецької школи будівництва Баугауз. Це об'єднання створило новий напрям авангардизму в архітектурі.

Викладачі навчального закладу розповідають про те, як створити доступне житло, що спільного у геометрії та танцях і чого можна навчитися у бразильських нетрях.

Автор: facebook.com/ArthouseTraffic
 

"Нове німецьке кіно" — один з найстаріших кінооглядів в Україні. Усі фільми на фестивалі демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Зараз ви читаєте новину «Про серійного вбивцю та рок-зірку: стартував 25-й фестиваль "Нове німецьке кіно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі