Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2019 12:40

Київський тиждень критики оголосив українську програму

3-й Київський тиждень критики представив українську частину кінофестивалю. До неї увійшли дві стрічки.

Драма "Додому" — повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва.

Автор: kcw.com
  3-й Київський тиждень критики пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" 24-30 жовтня.
3-й Київський тиждень критики пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" 24-30 жовтня.

Після анексії Криму двоє синів кримського татарина Мустафи поїхали до Києва. Старший син Назім гине на Донбасі. Батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому. Разом везуть тіло старшого у Крим, аби поховати за мусульманськими традиціями, за сюжетом.

Головні ролі виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов. Стрічка представить Україну на премії "Оскар" у номінації "Міжнародний художній фільм". Світова прем'єра фільму відбулася 22 травня в рамках 72-го Каннського кінофестивалю. В український прокат стрічка вийде 7 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хіти Каннського та Венеційського кінофестивалів покажуть у Києві

"Мої думки тихі" Антоніо Лукіча отримав спеціальну нагороду від журі на кінофестивалі в Карлових Варах.

Автор: kcw.com
  У міжнародній програмі продемонструють хіти цьогорічних Каннського та Венеційського кінофестивалів.
У міжнародній програмі продемонструють хіти цьогорічних Каннського та Венеційського кінофестивалів.

25-річний звукорежисер Вадим отримує замовлення з Канади. Має записати звуки українських тварин. Потрібні для комп'ютерної гри "Ноїв ковчег". Канадські тварини не підходять, бо надто задоволені. Українські — тривожніші, наче передчувають Великий потоп. Для пошуку тварин герой вирушає на Закарпаття. Туди його супроводжує матір, за сюжетом.

Головні ролі зіграли Ірма Вітовська та Андрій Лідоговський.

Окрім цих двох фільмів, на фестивалі покажуть картини-референси, обрані режисерами як такі, що стилістично та тематично перегукуються з їхніми роботами. Так, режисер "Додому" вибрав до свого фільму "Відчуження" Нурі Більге Джейлана і "Бич Божий" Олега Фіалка. А режисер "Мої думки тихі" — "Паперовий місяць" Пітера Богдановича і "Довгі проводи" Кіри Муратової.

3-й Київський тиждень критики пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" 24-30 жовтня. У міжнародній програмі продемонструють хіти цьогорічних Каннського та Венеційського кінофестивалів.

Зараз ви читаєте новину «Київський тиждень критики оголосив українську програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі