понеділок, 19 листопада 2018 10:33

Про що був перший звуковий мультфільм

Сьогодні, 1928 року показали перший звуковий анімаційний мультфільм.

"Пароплав Віллі" показували в американському Нью-Йорку. Цей мультфільм був за участю популярного персонажу Міккі Мауса. Мультфільм був створений за мотивами фільму Бастера Кітона "Пароплав Білл, молодший".

Саме після цього мультфільму до Міккі Мауса прийшла популярність. Прототипом Міккі Мауса стала мишка Уолта Діснея, яку він тримав на своїй фермі. Він приніс художнику фотографії цієї мишки. Спочатку Дісней хотів назвати героя Мортімер Маус, але дружина переконала його в іншому.

Всього Міккі Маус став героєм більше 130 стрічок Уолта Діснея, як короткометражних, так і повнометражних. Дев'ять з них були номіновані на отримання "Оскара", але отримав його лише "Безсердечний рятівник" в 1942 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивний і дорогий - народився один із найвідоміших художників світу

  У 1928 році  в Нью-Йорку пройшла прем'єра першого звукового мультфільму Уолта Діснея «Пароплав Віллі». Фото: Вікіпедія
У 1928 році в Нью-Йорку пройшла прем'єра першого звукового мультфільму Уолта Діснея «Пароплав Віллі». Фото: Вікіпедія

З 1930 року Міккі Маус став персонажем коміксів, які друкувались протягом наступних 45 років, телесеріалів з часом набув більше поміркованості і солідності.

Останній короткометражний фільм за участю Міккі Мауса, "Прості речі" зняли в 1953 році, після чого на кілька десятиліть він став героєм розважальних телепрограм, а згодом - і комп'ютерних ігор. 18 листопада 1978 року на честь свого 50-річчя Міккі став першим мультиплікаційним персонажем, ім'я якого з'явилось серед зірок на Алеї слави в Голлівуді. У 1983 році Міккі Маус знову став героєм коротко- і повнометражних фільмів та мультсеріалів.

22 вересня 1994 вперше на екранах з'явився серіал "Друзі". Він став одним з найуспішніших телепроектів в історії телебачення. Шоу тривало 10 сезонів. Всього відзняли 236 серій. За "Друзів"автори отримали 56 нагород, серед яких 6 премій "Еммі" і "Золотий глобус". 6 разів американські глядачі обирали його "найулюбленішим серіалом".

Зараз ви читаєте новину «Про що був перший звуковий мультфільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі