субота, 02 березня 2019 15:50

Про Кінг-Конга зняли сім фільмів

2 березня 1933 року в нью-йоркському залі на 6200 місць Radio City Music Hall відбулась прем'єра пригодницького фільму "Кінг-Конг". Головний персонаж – гігантська горила, миттєво стала сенсацією. Вразила глядачів у США, а згодом і всього світу.

Все почалось із бажання двох американських режисерів Меріана Купера та Едгар Воллес перевершити успіх німої екранізації роману Артура Конана-Дойла "Загублений світ" 1925 року. Його дія відбувається у важкодоступній місцині в Південній Америці де збереглися динозаври та інші до історичні тварини.

Сценарій "Кінг-Конга" доводять до кінця дружина Купера – Рут Роуз та Джеймс Крілман. Бронтозавра із "Загубленого світу" замінюють на велитенську людиноподібну мавпу, а події розгортатимуться вже не в Лондоні, а в Нью-Йорку.

Автор: https://christinawehner.wordpress.com
  Кінг-Конг вперше побачив Енн
Кінг-Конг вперше побачив Енн

За сюжетом, кінематографіст Карл вирушає знімати чергову картину на тропічний острів. Напередодні, він втратив головну актрису. Щоб не зірвати зйомки, вирішує взяти на її роль безробітню красуню Енн. Дівчина погоджується. Дорогою, Енн та помічник капітана корабля Джон закохуються один в одного. Але їхнє щастя триває не довго. На острові хтось викрадає Енн.

Кіногрупа кидається на пошуки красуні. Виявляється, що її викрали тубільці. Хочуть принести в жертву велитенській горилі із джунглів. Джон та команда намагаються наздогнати чудовисько та врятувати красуню. Морякам вдається приспати мавпу. Тварину забирають до США, щоб згодом показувати за гроші. Вже у Нью-Йорці Конг розриває кайдани прямо від час виставки. Шукає красуню Енн. У фінальній сцені Конг мав звалитися із найвищої точки Нью-Йорку. На той час це був Крайслер Білдінг. Але керівництво хмарочосу Емпаєр Стейт Білдінг вирішило швидко добудувати два поверхи. У результаті, горила падала саме з цієї 381-метрової будівлі.

Для фантастичного фільму потрібні були спецефекти. До зйомок залучають аніматора Вілліса О'Браєна, який працював над створенням монстрів для "Загубленого світу".

О'Браєн зробив переворот в історії кінематографу. Він об'єднав в одному кадрі акторів та анімаційні фрагменти.

Ще однією особливістю фільму стало музичне супроводження. У ті часи, переважало "німе" кіно, яке не давало глядачеві жодного драматичного аудіозабарвлення. Американський кінокомпозитор, триразовий володар Оскару Макс Стейнер у співавторстві з починаючим композитором Бернгардом Кауном створили один із перших музичних сценаріїв у кіно.

Творча команда довго вигадувала назву для фільму. Спочатку, його хотіли назвати "Звір", потім – "Король мавп", а згодом і "Восьме чудо світу". Остаточну назву "Кінг-Конг" вигадали за кілька днів до прем'єри.

Виробництво фільму обійшлося у $670 тиc. - теперішні $13 млн.

Лише сцену бійки горили з птеродактилем робили сім тижнів. Пропорції витримували не завжди, тому Кінг Конг у різних епызодах різного зросту. Це помітно, коли його зображують поруч із людьми. Так само намалювали фінал картини, коли Кінг-Конга, що видряпався на хмарочос, розстрілюють із літаків. У ролі пілота одного з аеропланів знявся сам режисер Меріан Купер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Режисер говорив: навчіться українського акценту, бо візьму поляка"

Знята невдовзі стрічка "Син Кінг-Конга" не мала такого резонансу, як попередній фільм
1962 -го японська картина "Кінг-Конг проти Годзілли" зібрала у країні рекордну кількість глядачів: продали 11,2 млн квитків. "Утечу Кінг-Конга" теж зняли японці, у фільмі з"являється робот велетенської мавпи
У 1976 році голлівудський режисер Джон Ґіллермін перезняв першу стрічку, з такою самою назвою — "Кінг-Конг". Лише острів замінили на джунглі, а події перенесли у 1970-ті. Фінальна сцена розгортається на даху нью-йоркського Всесвітнього торговельного центру, що був зруйнований 11 вересня 2001 року в результаті теракту
У продовженні попередньої стрічки "Кінг-Конг живий" з'явилася самиця чудовиська
2005 —го вийшла стрічка "Кінг-Конг" режисера Пітера Джексона. Сюжет, хоч і переписаний, повністю повторює першу картину, але з використанням новітніх цифрових технологій. Обійшлися майже у $200 млн. Та саме вони принесли режисерові трьох "Оскарів". Пітер Джексон, як і режисер "Кінг-Конга" 1933 року, так само зіграв роль пілота.

Зараз ви читаєте новину «Про Кінг-Конга зняли сім фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі