неділя, 17 липня 2022 19:03

Присвячені Одесі, коханню та Джонсону: які нові пісні про війну випустили українці

Присвячені Одесі, коханню та Джонсону: які нові пісні про війну випустили українці
Українські виконавці випускають нові пісні про війну. Фото: Друга Ріка

Українські виконавці продовжують випускати нові пісні. Реалії повномасштабної війни вимагають інакших текстів та звучань. Тож треки випускають патріотичні і такі, що піднімають бойовий дух народу. Можна почути вже знайомі оспівування українського народу та символів незламності. Серед новинок у текстах, наприклад, згадка про Бориса Джонсона та Енергодар.

Gazeta.ua пропонує добірку нових пісень про воєнні реалії України.

Wellboy "Ворогів на ножі"

Музикант Wellboy випустив першу пісню після розриву з продюсером Юрієм Бардашем. Новий трек "Ворогів на ножі" артист присвятив незламності українського народу.

Нова пісня Антона Велбоя відрізняється від попередніх. У ній оспівується непереможність народу України.

"Ця пісня про те, як нам доводиться чинити опір ворогам, боротися за українські цінності, культуру, писемність, мистецтво, традиції і, найголовніше, нашу ідентичність, яку ворог сьогодні намагається викрасти у нас і знищити", – написав про новий хіт артист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The Rolling Stones у Відні виконав свій хіт з українцями – відео

Маша Кондратенко "Ванька-встанька"

Маша Кондратенко, актриса серіалу "Школа", суперфіналістка десятого сезону талант-шоу "Голос країни", презентувала кліп на свою нову роботу "Ванька-встанька".

Пісня розповідає про долю російських військових. Дівчина закликає їх приготувати собі "пакети", бо йти вперед, на Україну вже безглуздо.

"Ви зможете подивитися кліп та зарядитися настроєм бойового духу нашого сильного, вільного та життєлюбного народу", – розповіла про свою роботу Маша у соцмережі.

"100лиця" & Skylerr "Вечорниці"

Київський гурт "100лиця" разом з виконавицею Skylerr випустили спільний трек – "Вечорниці" або "Добрий День Everybody".

Пісня із відомою фразою прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона за першу добу після релізу потрапила на 12 місце додатку Shazam, а також до топ-100 Apple Music в Україні.

Також в пісні згадуються відомі особи: Анджеліна Джолі, Віталій Кім, Олексій Арестович, Давид Арахамія та Володимир Зеленський.

ТНМК "Енергодар – це Україна"

"Танок на майдані Конго" випустив пісню та кліп "Енергодар – це Україна".

"Енергодар – тимчасово окуповане українське місто, що розташоване поруч з найбільшою в Європі Запорізькою АЕС. Місто-супутник, місто-робітник. Загарбники/росіяни/орки окупували Енергодар, вони вбивають, катують та тероризують населення, намагаючися залякати, зламати та усіляко запевнити всіх, що окупація – надовго. Це – неправда. Бо Енергодар – це Україна", – написали ТНМК.

"Фіолет" "На чорному морі"

Гурт "Фіолет" випустив пісню, присвячену Одесі. Трек має назву "На Чорному морі".

"З радістю ділюся з вами нашою новою піснею. Не знаю, чи цьогоріч випаде нагода прогулятися улюбленими місцинами в Одесі, обійнятися з давніми друзями, але я завжди вірю в краще. Вірю в нас, вірю в ЗСУ, вірю в Україну!" – написав лідер гурту Сергій Мартинюк.

Паліндром "Літній час"

Репер Паліндром випустив нову пісню "Літній час" про реалії війни, з якими стикнулися жителі міст, що опинились під обстрілами. Під час одного з таких нещодавно загинула українська танцівниця з Кривого Рогу.

У кліпі виконавець водночас зробив екскурс в історію як минулого століття, так і недавніх 90-х.

Степан Бурбан, співак, згадує й тему комплексу меншовартості і вбивства "москаля в собі", говорячи про важливість припинення ностальгії за СРСР та спільним культурним простором з РФ.

"Друга Ріка" "Чи ти почув"

Гурт "Друга Ріка" випустив пісню та кліп "Чи ти почув", яку присвятили оборонцям "Азовсталі", постраждалим маріупольцям і жителям тимчасово окупованих територій.

"Ми бачили, чули, відчували, творили, жили. 24 лютого у нас все це відібрали. Ми зустрілися з новою ірраціональною реальністю, в якій руйнуються життя з особливим цинізмом. Росіяни несуть смерть і горе, але ми мусимо триматися, адже боремося заради світлого майбутнього. Їм не знищити нашу жагу до життя", – прокоментував реліз Валерій Харчишин.

Анна Трінчер & MBreeze "Ти робив мені каву"

Анна Трінчер з гуртом Mountain Breeze випустили пісню "Ти робив мені каву". Це ще один трек про кохання під час війни від виконавиці.

Самі автори назвали цей трек "своєю дитиною, яка була створена та народжена від душі".

"Contra spem spero нашого часу або "Кохання під час війни". Сьогодні ми всі розлучилися, але не через сварки чи нелюбов, а через війну. Для багатьох з нас єдина можливість зустрітися з коханим – це зануритися в сновидіння", – прокоментувала реліз Анна Трінчер.

Spiv Brativ "За все спитають"

Черкаський гурт Spiv Brativ випустив пісню "За все спитають". Новий трек присвячений ракетному обстрілу центру Вінниці 14 липня.

PANCHYSHYN "Я живу"

Гурт PANCHYSHYN презентував новий трек з назвою "Я живу". Пісня була написала як відгук на повномасштабну війну.

"Війна не надихає. Війна не може надихати. Цей біль і страх не викликає поетичних настроїв. Проте якимось дивним чином війна змушує творити. Щось у грудях просто рветься назовні та вимагає бути сказаним! Так з'явилася остання пісня", – розповів про реліз лідер гурту Остап Панчишин.

У Черкаській обласній філармонії представили кліп до пісні "Батальон ТрО Черкаси". У зйомках відеороботи взяли участь лише ті, хто цієї весни виконував бойові завдання на Луганщині. Автором ідеї й пісні є офіцер 156-го Черкаського окремого батальйону тероборони.

Зараз ви читаєте новину «Присвячені Одесі, коханню та Джонсону: які нові пісні про війну випустили українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі