понеділок, 20 листопада 2017 17:34

Пристрасна і невагома Петра Конті підкорила київську сцену
21

На головній сцені України в ці вихідні пройшов спектакль "Лебедине озеро" за участю прем'єра Національної опери України Олександра Стоянова (Aleksandr Stoyanov) і прими балерини театру La Scala Петри Конті (Petra Conti). Дві зірки світового балету виступають на кращих театральних сценах світу, але разом вперше станцювали в Національній опері України.

Серед глядачів цього вечора можна було зустріти Катерину Кухар, Анастасію Даугуле, Валерію Гузему.

Перед спектаклем Олександр Стоянов був нагороджений почесною нагородою від телеканалу "Інтер" за його благодійну діяльність. У жовтні, в міжнародний день балету, Олександр ініціював благодійний спектакль. Виручені кошти від продажу квитків (90 000 грн) були спрямовані на придбання обладнання для реанімації дитячої токсикології "Охматдиту".

У цей вечір Олександр Стоянов виконав роль принца Зігфріда. Він як завжди порадував своїми легкими і фантастично високими стрибками. Глядачів вразила невагомість, легкість, акторська гра і майстерне перевтілення з ніжною Одетти (білого лебедя) в спокусливу Одилію (чорного лебедя) Італійки петри Конті. У неї схожа з Олександром історія: вона також здебільшого танцює в парі зі своїм чоловіком.

Читайте також: "За кордоном цінується слухняність" - балерина Яна Саленко

Дружина Олександра прима балерина Катерина Кухар дивилася спектакль в залі для глядачів. В театр вона одягла розкішне біле плаття, в якому вона виглядала, як білий лебідь.

- Зізнаюся, мені було хвилююче спостерігати за Олександром і Петрою, оскільки я знаю особливості нашої сцени, вона у нас з дуже великим похилому. Тому сцена Національної опери одна з найскладніших, артисту необхідно багато часу щоб звикнути до неї. Через цю особливість запрошені артисти не завжди можуть показати свої можливості на всі 100%, адже тут необхідно не просто враховувати особливості сцени, але це і абсолютно інша постановка корпусу. Але я рада, що до нас в Україну приїжджають відомі артисти, не бояться труднощів і наша українська публіка має можливість познайомитися з іменитими представниками іншої школи, - поділилася своїми враженнями прима балерина.

Зараз ви читаєте новину «Пристрасна і невагома Петра Конті підкорила київську сцену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі