понеділок, 13 лютого 2017 18:50

"Прилєпін – фашист за своєю суттю" - Матвій Ганапольський про письменника, який воює в ДНР

"Прилєпін – фашист за своєю суттю" - Матвій Ганапольський про письменника, який воює в ДНР

Телеведучий Матвій Ганапольський у своєму Facebook прокоментував приїзд російського письменника Захара Прилєпіна на Донбас. Воюватиме на боці бойовиків ДНР. Обійняв посаду заступника батальйону спецназу.

"Він фашист за своєю суттю, своєю душею. Нюрнберг досліджував таких ще давно. Прилєпін, як "Нью Проханов", як поет війни мав з'явитися в Росії", - написав Матвій Ганапольський.

"Укри вбили великого російського письменника. Це кричатимуть у Росії. Коли наш романтик лежатиме з мертвою посмішкою на донецькій мостовій з кулею в голові. Але уб'ють не письменника, а закінченого фашиста. Агресора, який не тільки лізе до сусіда. Ще й поетичний роман про війну хоче написати. Слухайте, там, у Росії. Може зупинити цього мудака? Поясніть йому, що війна – не іграшка. А він – не Лев Толстой", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський письменник приїхав на Донбас воювати на боці ДНР

20 років тому Захар Прилєпін служив в ОМОНі. Мав відрядження в Чечню і Дагестан. З 2015 року – радник ватажка бойовиків ОРДЛО Олександра Захарченка.

Олександр Проханов – російський письменник, автор "семикнижжя". В останньому романі серії Проханов оповідає ідеологію сучасної Росії. На початку її формування, на його переконання, стояла Києво-Новгородська Русь. Зараз же триває становлення "п'ятої імперії" на основі Росії.

У листопаді 2014 року в газеті "Известия" вийшла стаття Проханова "Певцы и подлецы". У ній він засудив виступ російського співака Андрія Макаревича перед українськими військовими на Донбасі. "Вони одразу ж після концерту поїхали на позиції. З важких гаубиць гатили по будинках, школах і госпіталях Донецька. Розривали на частини донецьких дівчат", - написав Проханов у статті.

Зараз ви читаєте новину «"Прилєпін – фашист за своєю суттю" - Матвій Ганапольський про письменника, який воює в ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі