Ексклюзиви
четвер, 23 липня 2020 14:15

Презентували постапокаліптичний анімаційний кліп на вірш Юрія Іздрика

Презентували постапокаліптичний анімаційний кліп на вірш Юрія Іздрика
Київський гурт LILOVIY представив кліп "Тільки рай" на головний трек свого другого альбому. Фото: SOLARIS agency

Інді-гурт LILOVIY презентував анімаційний кліп на трек "Тільки рай" зі свого однойменного альбому, що вийшов 3 липня. Складається з 5 пісень, які об'єднує інтимна лірика прозаїка та поета Юрія Іздрика.

Режисером, автором сценарію та художником-постановником кліпу став Андрій Щербак. 2017-го він зняв мультфільм "Причинна" за мотивами балади Тараса Шевченка. У своїй роботі для колективу LILOVIY створив загадковий постапокаліптичний світ.

"Тільки рай" - пісня про очікування, кохання, - каже Олена Ковернік, вокалістка та засновниця LILOVIY. - Про те, як закохані, прагнучи одне одного, створюють свій персональний Едем. Прагнення ідеального - це завжди конфлікт, бо нічого ідеального не існує. В цьому й полягає кайф художника.

Андрій Щербак відобразив в анімації своє бачення. Спустошене місто - це метафора самотності, розчарування, порожнечі. Героїня дивиться на будинки, в яких колись мешкали люди. Так само світить сонце, небо так само блакитне. Все створено для того, щоб жити та радіти, але радості немає. Це порожнє місто стає її світом. Неживим, холодним, спустошеним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Іздрик знявся в тизері фільму про 1990-ті

"Тільки рай" - другий альбом гурту LILOVIY. У кожній із 5 композицій присутня історія кохання.

"Дивовижне відчуття - ніби вокалістка співає, дивлячись тобі в очі, - каже музичний критик Ігор Панасов. - Немає бар'єрів - вільне перетікання світла з аудіофайлу в серце. Багато любові, море любові. Кожен звук претендує на вічність. А ще це про ланцюжок із поколінь, про міцний зв'язок часів. Тому що автор усіх текстів - видатний український 57-річний поет".

"Гурт "Ліловий" мені дуже подобається, - говорить Юрій Іздрик. - У них вигадлива та якісна музика. Вони відчувають, вслухаються, не ігнорують внутрішньої мелодики вірша, що дуже рідко буває".

Наживо платівку можна буде почути наступного місяця. 2 серпня гурт зіграє в Чернігові на фестивалі "Зелена сцена" - це буде спільний двогодинний виступ із Юрієм Іздриком. А 6 серпня LILOVIY презентує альбом у київському клубі Docker-G Pub. Також у найближчих планах музикантів – виступи на українських та закордонних фестивалях.

Зараз ви читаєте новину «Презентували постапокаліптичний анімаційний кліп на вірш Юрія Іздрика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі