неділя, 07 березня 2021 00:45

Прем'єри тижня: Нова принцеса "Діснею" та співачка з аутизмом

В український прокат виходять американські стрічки, нова версія фільму "Диявол носить "Прада" та 4К-реставрація класики "Любовний настрій".

"Мій рік у Нью-Йорку", реж. Філіп Фалардо, Канада та Ірландія

Драму зняли за мотивами стрічки "Диявол носить "Прада" 2006-го та серіал від Netflix "Емілі в Парижі" 2020-го.

У 1990-их до Нью-Йорка приїжджає молода філологиня Джоан. Влаштовується асистенткою до літературного агентства, що представляє Джерома Селінджера. Її завдання – читати листи письменнику. Робота стає нестерпною через тиск начальниці. З відчаю Джоан починає відповідати на листи, відкриваючи в собі письменницький хист, за сюжетом.

Керівницю агентства втілила Сігурні Вівер. Провідна роль в її кар'єрі - Елен Ріплі у серії фільмів "Чужий". Філологиню - Марґарет Кволлі. Отримала номінацію від Гільдії кіноакторів за роль учасниці секти Чарльза Менсона у фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в … Голлівуді".

"М'юзік", реж. Сіа, США

14-літня американка М'юзік страждає на аутизм. Постійно ходить в яскравому одязі та великих навушниках. Помирає бабуся дівчинки, лишається без опікуна. Єдина родичка - тітка на ім'я Зу. Намагається побороти алкогольну залежність, займається наркоторгівлею, за сюжетом.

Фільм розкритикували за стереотипне зображення аутизму. Вважають, що 18-річна актриса перегравала та не мала права зніматися, так як не має хвороби. Петиція про заборону стрічки зібрала 85 тис. прихильників.

"М'юзік" - режисерський дебют австралійської співачки Сіа. Для нього створила 10 нових пісень. Стала відомою після синглу Chandelier. Мала 9 номінацій на "Греммі". Ховає обличчя за перукою та великими капелюхами. М'юзік у фільмі втілила Медді Зіглер, з 11-ти років знімається у кліпах співачки.

Boss Level: Врятувати колишню, реж. Джо Карнахан, США

Відставний спецназівець Рон Палвер гине під час замаху кілерів. Потрапляє до часової петлі. Переживає власну смерть день за днем. Щоб зупинити це, повинен поладнати з колишньою дружиною, за сюжетом.

"Концепція "Дня бабака" – це ж ідеальна метафора не для прийняття життя, як воно є, а для його зміни. Ось Рой Палвер і змінюється на ходу, - каже виконавець головної ролі Френк Грілло в інтерв'ю "24 каналу". - Наомі Воттс зіграла колишню кохану. Її героїня – успішна красуня-вчена з дуже поганим босом Мелом Гібсоном. Ось цей австралійський тандем допоміг нашому фільму бути крутішим. Мел Гібсон з сигарою й бородою просто зобов'язаний бути головним поганцем".

Автор: Youtube
  Мел Гібсон зіграв головного лиходія бойовику “Boss Level: Врятувати колишню”.
Мел Гібсон зіграв головного лиходія бойовику “Boss Level: Врятувати колишню”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна - не Швейцарія, міфи про Донбас та правда про піратство: що дивитися в українському YouTube

Рая і останній дракон, реж. Дон Холл та Карлос Лопес Естрада, США

Колись давно люди та дракони жили разом у злагоді. На планету напали монстри клану Друун. У битві з ними загинули всі дракони. Залишився тільки один. Ніхто не знає, де він заховався від темних сил. Минуло 5 тисяч років. Друун повернулись захопити Землю. Дочка вождя Рая покидає домівку, щоб знайти останнього дракона. Має відшукати чарівний камінь, щоб повернути йому магію, за сюжетом.

Рая стала наступною діснеївською принцесою. Фільм вирізняється серед інших студії тим, що це не мюзикл.

"Дія відбувається у дещо розбитому світі. Хотіли створити головну героїню, яка може надерти зад поганим хлопцям, а не подобатись їм, -каже малайзійська продюсерка та шоураннерка Адель Лім. - Щоб це сподобалось тим, хто виріс на гонконгських бойовиках. Тому виглядало б дивно, якби посеред битви Рая підняла вгору меч та заспівала: "Це мій меч…". Конкретно для цього проєкту відмовилися від жанру мюзиклу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Божевільне порно" перемогло на Берлінському кінофестивалі

Як пише видання The Verge, головна героїня та атмосфера "Рая і останній дракон" нагадують "Аватар: легенда про Кору". Анімаційний серіал об'єднував аніме з елементами азійської та західної культур. Актриса Келлі Мері Трен, яка озвучила Раю, знімалась у двох останніх частинах "Зоряних війн". Тому в мультфільмі є кадри, що нагадують пустелю з космічної кіносаги та силует робота R2-D2.

"Любовний настрій", реж. Вонг Карвай, Гонконг

У прокат вийшла 4К-реставрація фільму 2000 року "Любовний настрій". Посідає 2 місце в рейтингу "100 найкращих фільмів ХХІ століття" за версією ВВС, та 5 місце в аналогічному рейтингу від The Guardian.

У Гонконзі 1962 року дві подружні пари, Чоу з дружиною і Су з чоловіком, одночасно поселяються в сусідніх квартирах. Поки партнери на роботі чи у відрядженнях, Чоу і Су стають коханцями, за сюжетом.

Прем'єра відбулася на Каннському кінофестивалі в 2000 році. На той момент картина була заледве завершена. Режисер продовжував знімати нові сцени ще за тиждень до фестивалю, паралельно монтуючи накопичений матеріал. Стрічка отримала нагороди Каннського кінофестивалю за найкращу чоловічу роль, Європейської кіноакадемії за найкращий неєвропейський фільм, "Сезар" за найкращий іноземний фільм.

5 проєктів майбутніх фільмів презентують на 18-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. Пройде з 26 березня до 4 квітня в Києві та онлайн. Автори розкажуть про свої роботи відбірникам світових фестивалів, представникам міжнародних фондів, сейлз-компаній та мовників.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри тижня: Нова принцеса "Діснею" та співачка з аутизмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі