Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2020 14:34

Премія Jäger Music Awards: відзначили майстрів української незалежної сцени

Премія Jäger Music Awards: відзначили майстрів української незалежної сцени
Фронтвумен електрофолк-гурту ONUKA Ната Жижченко тримає нагороду премії незалежної музики Jäger Music Awards. Колектив відзначили в категорії "Відео року" за кліп Zenit. Фото: Dontstop Agency

21 листопада відбулася церемонія нагородження музичної премії Jäger Music Awards 2020. Уперше пройшла в онлайн-форматі.

Назвали імена майстрів нової реальності в українському музичному просторі. Відзначили переможців у 9-ти номінаціях, кожна з яких визначає головні досягнення в індустрії за 2020 рік.

"Цього року ми зіткнулися з великою кількістю стереотипів. Головним з них була думка про те, що нової музики сьогодні в Україні немає. Та Jägermeister покликаний руйнувати стереотипи. Так, 2020-й видався важким для музичної індустрії, проте це стало ще одним стимулом, аби не зупинятися і продовжувати розвивати локальну незалежну сцену", - каже Оксана Сахно, керівниця відділу комунікацій та маркетингу в компанії Bayadera Group - офіційного представника Jägermeister в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тейлор Свіфт побила рекорд Майкла Джексона

У 2 категоріях - "Подія нової реальності" та "Соціальна ініціатива" переміг проєкт EVE8. Поєднав сучасну електронну музику, культурну спадщину, аудіо- та візуальне мистецтво. У рамках проєкту українські електронні виконавці протягом літа й початку осені грали на території історичних замків і фортець, а виступи транслювалися в прямому ефірі.

"Це відеолітопис подорожі до витоків від сучасних музичних мольфарів, що за допомогою музики і вібрацій дотикаються до наших сердець та пишуть власну емоційну картину світосприйняття", - йдеться у висновку премії.

Повний список лауреатів

Артист року: DakhaBrakha

Трек року: The Unsleeping - PTAHA FRED

Відео року: ONUKA - Zenit

Внесок в індустрію: Closer, Kyiv Music Days

Ком'юніті року: Kultura Zvuka

Колаба року: Alina Pash & Сергій Бабкін, Constantine, LATEXFAUNA, YUKO, Gurt [O], KRUTЬ - Різні. Рівні

Подія нової реальності: EVE8

Соціальна ініціатива: EVE8

Переможці у номінації Young Blood:

Young Blood Jury Choice - Kurs Valüt

Young Blood People's Choice - InQUIET

Young Blood Jägermeister Choice - SHIP HER SON

Церемонія вручення відбувалася в прямому ефірі з виступами ONUKA, Junket, Zbaraski, DZ'OB, A1ex та спеціального гостя - німецького музиканта Recondite. Трансляція проходила з Києва, Львова, Дніпра та Харкова.

Премія є ініціативою німецького бренду Jägermeister. Спрямована на підтримку незалежних артистів у різних країнах світу. В Україні церемонію нагородження Jäger Music Awards цьогоріч провели втретє.

Зараз ви читаєте новину «Премія Jäger Music Awards: відзначили майстрів української незалежної сцени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі